Artikel top billede

Test: Bowers & Wilkins PI7 er rigtigt rigtigt gode - og dyre - høretelefoner

Støjdæmpende høretelefoner er helt oppe i toppen af behovspyramiden sammen med wifi, frokostordning og meningsfuldt arbejde. Og Bowers & Wilkins PI7 leverer varen.

I den kinesiske astrologiske kalender er hvert år tilknyttet et dyr. Vi skulle derfor pt. befinde os i oksens år.

Men det er åbenlyst forkert. For hvis der er noget det seneste år har været, så er det høretelefonens år.

Det er høretelefonen, der det seneste år har beskyttet os mod larmende hjemsendte børn, det er høretelefonen, der har sikret os rimelig lyd, når Teams-møderne holdt hjulene i gang, og det er høretelefonerne, der kommer til at gøre storrumskontoret udholdeligt, når du skal tilbage til kollegaerne.

Støjdæmpende høretelefoner er derfor helt oppe i toppen af behovspyramiden sammen med wifi, frokostordning og meningsfuldt arbejde.

Heldigvis har de seneste par år budt på stadig bedre høretelefoner og stadig bedre software, som understøtter produkterne.

Bowers & Wilkins PI7 in-ear er rigtigt rigtigt gode

Men nogle høretelefoner er ikke bare bedre, de er rigtigt, rigtigt gode.

Sådan et par er Bowers & Wilkins PI7 in-ear.

De koster godt nok 2.800 kroner. Men vi har haft de små smarte høretelefoner i ørerne de seneste 14 dage og kan sige, at lyden er imponerende fyldig.

Fra Sinéad O'Connor og The Chieftains udgave af The Foggy Dew til Dropkick Murphys Rose Tattoo var både mellemtoner og vokaler klare - og bassen fyldig uden at blive mudret.

Vokaler i podcasts er desuden gengivet rigtigt godt, hvilket gjorde Dan Carlins timelange episoder af Hardcore History til en endnu større fornøjelse.

Cykler du med PI7, så har de desuden den fordel, at der er meget lidt vindstøj. Det er noget, som ellers har plaget flere andre in-ear modeller, som vi har prøvet.

PI7 kommer desuden med ørepropper i forskellig størrelse, så du prøve dig frem.

Bowers & Wilkins har desuden tilføjet en smart lille detalje: Via opbevaringskassen kan du med et medfølgende klassisk høretelefonstik-til-USB-C koble dit klassiske grej til de trådløse høretelefoner.

Så sidder du i flyveren, på hotelværelset eller bare i nærheden af en enhed med klassisk fysisk stik, men ingen Bluetooth, så kobler du bare enheden til transportæsken og tager øretelefonerne på.

Så har du trådløs lyd uden det store besvær.

Bør holde møde med Jabra om software

Til hverdag forkæles denne anmelders ører af B&Os H9i over the ear-høretelefoner samt Jabras vandtætte 75t Active in-ear.

Begge er rigtigt gode modeller og Bowers & Wilkins PI7 ligger overraskende nok på niveau med de store over-the-ear H9i fra B&O. I det omfang, at den slags kan sammenlignes.

For PI7 leverer en meget intens lyd, hvor du er midt i lyden, mens du med H9i har lidt mere distance.

Hvad du foretrækker, er op til dig.

For denne anmelder er det imponerende, så meget lyd ingeniørerne hos Bowers & Wilkins kan trække ud af de små PI7-enheder. De er helt klart favoritterne pt.

Der er dog et par ting, som kunne være bedre. Her kunne Bowers & Wilkins lære af Jabras rigtigt gode 75t.

Det gælder især softwaren, hvor Jabra har mulighed for at fintune lyden til netop dine ører - enten manuelt eller gennem en rigtig god guide, som udsætter dig for en grundig høretest og tilpasser lydoplevelsen efter din hørelse.

Forskellen før og efter Jabras tuning er mærkbar, især for denne anmelder, hvis ene øre fungerer knapt så godt.

Bowers & Wilkins har også en app, meget passende kaldet Headphones.

Den er flot, men også så basal, at den blot holder øje med softwareopdateringer og batteriniveau. Ikke så meget som en equalizer er at finde inde i appen.

Så Bowers & Wilkins: I har formået at lave de nok bedste in-ear høretelefoner som denne anmelder har prøvet.

Men tag lige et møde med Jabra. De har softwaren, der kan gøre PI7 helt perfekt.


Loading ikon