Den nye coronapas-app, som bliver udviklet af Netcompany og Trifork er lige på trapperne.
Finansministeriet har tidligere oplyst, at appen vil være klar i slutningen af maj, og i dag bekræfter ministeriet overfor Ekstra Bladet, at det fortsat er planen.
Holder tidsplanen vil appen således vær klar inden for den næste uge. Finansministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at der vil komme flere informationer snarest muligt.
Opdatering 28. maj: Nu er Coronapas-app'en ude - sådan henter du den.
Sådan virker appen
Indtil videre har coronapasset været et digitalt dokument, der har ligget i appen MinSundhed.
Men den nye selvstændige coronapas-app vil indeholde en QR-kode, der eksempelvis kan skannes ved indgangen til en restaurant, en koncert eller af toldere ved grænseovergangen.
Når passet er blevet skannet, kan kontrollanten se, om gæsten har et gyldigt coronapas.
Brugerflade i to dele
Brugerfladen i appen kommer til at indeholde to dele.
Den ene del er en forside med en QR-koden og her vil der desuden være et synligt grønt banner med vaccine- og teststatus, hvis indehaveren af appen lever op til de adgangsgivne krav.
Den anden del af passet består af en side med mere detajleret vaccine- og testinfo.
Det kan for eksempel være oplysninger om, hvor og af hvem test og vaccination er blevet udført. Men det kan også oplysninger om den konkrete vaccine, der er blevet anvendt.
Appen vil også indeholde et digitalt vandmærke, der skifter karakter, når man drejer telefonen. Det skal sikre mod, at folk forsøger at snyde ved at vise et skærmbillede af et ældre coronapas.
Så meget koster den
Dokumenter som Computerworld har fået aktindsigt i har vist, at prisen for udviklingen, som løber frem til udgangen af maj, lyder på 17,3 millioner kroner.
De 10,8 millioner kroner bliver afsat til udviklingen af selve appen, og dertil kommer der udgifter til webservices, juridisk bistand, kommunikation og support.
Derudover ventes det, at appen skal videreudvikles og vedligeholdes frem til 2022, og appen skal blandt have tilføjet EU-interoperabilitet, der skal sikre, at den kan tale sammen med lignende coronapas-systemer i andre EU-lande.
Den samlede regning ventes derfor at lande på 46,9 millioner kroner.
Netcompany: Det er øretævernes holdeplads
Tidligere på måneden fremlagde Netcompany sit regnskab for første kvartal af 2021, og det viste et overskud på 199,5 millioner kroner.
I forbindelse med Netcompanys seneste kvartalsregnskab bedyrede André Rogaczewski, at virksomheder, der som Netcompany byder ind på denne type opgaver, ikke skal gøre det på grund af den mulige økonomiske gevinst.
“Du skal træde ind i det, hvis du som virksomhed har evnerne og mulighederne for at bidrage. Men tro mig, når jeg siger, at du ikke skal gøre det på grund af pengene,” sagde André Rogaczewski og tilføjede:
”Du skal være klar til at stille dig ud på øretævernes holdeplads.”