DR Regionalen i Næstved har på forsøgsbasis opfordret lyttere på programmer, der traditionelt høres af de lidt ældre befolkningsgrupper, til at stemme i debatprogrammer og deltage i quizzer via SMS. Det skriver DR.dk.
Det er blevet en overraskende succes, som beviser, at det ikke kun er de yngre P3-lyttere, som kan og gider betjene mobiltastaturet for at interagere med radiomediet. De fik stillet spørgsmål som ?skal homoseksuelle kunne blive viet i kirken? og ?hvad fik du at spise i aftes ? købemad eller hjemmelavet??.
- Omkring 900 lyttere fortalte om deres aftensmad inden for to timer, så al tvivl om lyttergruppens formåen med en mobiltelefon blev gjort grundigt til skamme, siger morgenvært Anders Bisgaard til DR.dk.
Overraskelsen er ikke mindre, fordi det gentagne gange er forsøgt at involvere disse lyttergrupper via email, men det er aldrig rigtig lykkedes.
Ifølge DR Regionalen er en afledt effekt af sms-succes?en, at langt flere almindelige mennesker kommer i radioen, fordi de får et automatsvar på deres sms, der opfordrer dem til at uddybe deres mening på en telefonsvarer.
Nu vil andre lokale DR Regionalen-stationer forsøge sig med Næstved-modellen. I Holstebro påpeger chef for DR Midt & Vest Tyge Dinsen dog, at man ikke må skræmme mindre teknologi-bemidlede lyttere væk ved at fokusere for meget på eksempelvis sms-funktioner.