Det skal være lettere at udvikle hjemmesider, der virker gnidningsløst på tværs af de mest populære browsere.
Derfor er Google, Microsoft samt en større del af web-miljøet gået sammen med om et tiltag, som de har døbt #compat2021.
I et blogindlæg oplyser selskaberne, at målet er at udrydde de største kompatibilitetsproblemer mellem de store browsere.
På baggrund af en række data om rapporterede fejl, brugerdata og brugerundersøgelser har selskaberne bag initiativet indentificeret de fem største problemer som webudviklere kæmper med, når de skal udvikle hjemmesider, som skal se ens ud i de mest populære webbrowsere.
Ifølge tal fra Statcounter sidder Googles Chrome-browser i øjeblikket på knap 64 procent af markedet.
Apples Safari er næststørst med en markedsandel 19 procent, mens Firefox og Microsofts Edge sidder på henholdsvis 3,8 og 3,4 procent af markedet.
Læs også: Microsoft hægter sig på Google efter skift til Chromium
De fem store problemer
En af de most udbredte problemer kan henføres til CSS Flexbox, hvorr flexindhold kan blive strukket forskelligt på tværs af browsere.
Det nye intiaitiv vil også forsøge at afhjælpe et problem med CSS Grid, der i fremtiden også skal kunne bruges til at oprette animerede tabeller med browsere, der gør brug af browsermotorerne Chromium og Webkit.
Indtil videre er det kun Mozillas Gecko-motor, der understøtter denne funktionalitet.
Derudover ønsker de også sikre at såkaldte ”sticky elementer” fastholder deres position på tværs af browser.
Initiativet ønsker ligeledes at sikre at elementer fastholder deres dimensioner i højde og bredde på tværs af browser, og sidst men ikke mindst skal 3D-effekter i højere grad se ens ud på tværs af browsere.
Læs også: Slut med klassisk Microsoft Edge: Microsoft begynder udrulning af Chromium om få dage