Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Lær HTML og webdesign via cd

Vil man have sit eget website, men ikke kender til HTML-programmering, kan man få glæde af en ny undervisnings-cd om HTML og webdesign. Cd'en er beregnet til nybegyndere, og den er bygget meget pædagogisk op med mange spørgsmål og opgaver.

Nybegyndere

E-learning er et begreb, som er ved at komme rigtig godt ind i det danske ordforråd. E-learning omfatter både undervisning direkte over internettet og undervisning ved brug af cd'er. I denne omgang har vi set på undervisnings-cd?en ?HTML & webdesign? som blev udgivet i juni. Cd'en er produceret af firmaet Parkegaard Partners.

Cd'en er helt tydeligt beregnet til nybegyndere, der ikke kender noget til HTML-programmering, selvom der ikke er beskrevet nogen målgruppe. Undervisningen på cd'en er delt ind i to moduler: HTML og webdesign. Cd'en giver faktisk en glimrende indføring i HTML-sproget for nybegyndere, mens webdesign-modulet kun giver en række gode råd.

Når man skal navigere imellem de forskellige sider i undervisningsforløbene er det ikke helt indlysende, hvordan man skal gøre. Derfor har man da også mulighed for at vælge et menupunkt, hvor det forklares, hvordan man navigerer rundt. Efter man har læst forklaringen, er det let at navigere.

På cd'en er der vedlagt en version af Acrobat Reader, som man skal bruge til at læse opgaverne, da de er i PDF-format. Installationen af Acrobat Reader går helt fin, men da vi skal bruge programmet virker det ikke på grund af en manglende fil. Starter man derimod programmet via stifinder, så virker det fint. Nogle af menupunkterne kræver også, at man har programmet Flash installeret, men dette program er ikke vedlagt.

HTML

HTML-modulet
HTML-modulet er delt i tre niveauer efter sværhedsgrad. Den første del omhandler en introduktion til World Wide Web og de grundlæggende HTML-koder til eksempelvis formatering af tekst, farver, skilletegn og specialtegn. Anden del behandler lister, links og billeder, mens tredje del handler om tabeller, rammer og formularer. Især den sidste del er rimelig hård, så man skal ikke forvente, at man kan lære HTML i løbet af et par timer.

Når man har læst et afsnit helt færdigt, vil afsnittet meget pædagogisk blive markeret med et rødt hak.

Opgaver
Efter hvert emne kan man vælge at afprøve sig ved hjælp af tre muligheder: "Spørgsmål", "Testeren" og "Opgaver" . I Spørgsmål får man helt indlysende spørgsmål omkring det emne, man lige har læst, og ved hvert spørgsmål får man tre svarmuligheder.

I Testeren kan man selv prøve at indtaste HTML-koder og bagefter se hvordan resultatet ville se ud i en browser. Man indtaster selv koder og tekst i en standard HMTL-kode, og resultatet vises ved et enkelt klik.


Her har vi kun indtastet en titel "PC World Online" og teksten "Undervisning i HTML og webdesign". Koderne til et standardprogram er givet på forhånd.

Hvis man derimod vælger Opgaver, så bliver man guidet igennem flere små øvelser. Til opgaverne har man nogle gange brug for billeder, og disse skal hentes på kursets hjemmeside. På coveret til cd'en står der imidlertid, at cd'en indeholder alt, hvad man behøver til et selvstudium, og dette er altså ikke korrekt.

Efter at man har gennemgået alle tre niveauer i HTML-modulet kan man vælge at udføre en afsluttende opgave, hvor man selv skal opbygge et website. Derefter får man nogle nyttige tips og links til publicering af sites samt links til andre sites om HTML, XML og Java.

Webdesign

Webdesign-modulet
Dette modul består mest af gode råd til design af websites til både privat og forretningsmæssigt brug. Modulet gennemgår, hvilke ting man skal overveje inden man starter samt tekstformater, farvevalg og layout. Modulet er forsynet med en række gode links til, hvor man kan finde mere information omkring design af sites.

Vægten er helt tydeligt lagt på HMTL-modulet, og man kan da heller ikke forvente, at man kan lære alt om webdesign ved at læse indholdet af en cd. Men alt i alt så er det en glimrende undervisnings-cd for nybegyndere, og den giver en god indføring i HTML.

Cd: HTML og webdesign
Parkegaard Partners A/S
Juni 2001
Pris: 299,00 kroner hos www.bogservice.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere