De fleste virksomheder har mindst én medarbejder, som undertiden får ideer til apps og tjenester, der kan automatisere forløb eller gøre trælse opgaver lidt nemmere.
På et tidspunkt tager vedkommende mod til sig og mødes med it-afdelingen, der udtrykker høflig interesse efterfulgt af et teknisk foredrag på flydende højelversprog og endelig den uomgængelige konklusion:
”Jojo, det er en fin idé. Bestemt. Men det bliver besværligt. Og tidskrævende. Og meget, meget dyrt. Og vi er jo allerede presset på ressourcer, såeh… Men hvis du skaffer en sponsor i ledergruppen og en ekstra udvikler, kan vi måske se på et proof of concept? Nå, men det kan du jo vende tilbage på. Var der ellers noget, vi skulle drøfte?”
Hvorefter vedkommende pakker sin gode idé sammen og går slukøret tilbage til skrivebordet. For det er nok også bedst sådan… Eller er det?
I sin nye bog, NO-CODE, argumenterer Jacob Bøtter for, at en række værktøjer har gjort det nemmere at udvikle både automatiseringsforløb og prototyper uden forhåndskendskab til kode og udviklingsmetodikker.
Det gør det overkommeligt at bygge små løsninger på egen hånd til hjælp i dagligdagen. Eller at skabe prototyper og prøve af på kollegerne, om den gode idé nu også fungerer i praksis.
For hvis konceptet viser sig at holde vand, står man langt stærkere med en fungerende prototype og praktiske erfaringer fra kollegerne, når projektet skal til eksamen hos ledelse og IT.
Praktik slår ganske enkelt PowerPoint og løse strøtanker anytime og gør springet fra idé til virkelighed kortere. Ligeledes øger kendskabet til basal udvikling værdien på et jobmarked, hvor IT-færdigheder parret med andre faglige spidskompetencer er i høj kurs.
NO-CODE er en pædagogisk og praktisk anlagt bog, der præsenterer sine læsere for den nødvendige metodik og en række services, der gør det muligt at komme i mål.
Jacob Bøtter foregøgler ikke læseren, at færdighederne kommer af sig selv. Tværtimod vil det være nødvendigt med tålmodighed, stædighed og en vis portion gå-på-mod. Ligeledes vil man i perioder opleve fortvivlelse og frustrationer, når teknikken ikke vil spille bold.
Men sådan er det som bekendt med en hvilken som helst færdighed, der er værd at bruge tid på at lære, og med NO-CODE inspireres og holdes man i hånden undervejs. Hvilket alt andet lige gør det nemmere at komme godt i gang, holde ved og nå i mål.
Læs mere på forfatterens hjemmeside, hvor man også kan hente et uddrag fra bogen.
Titel: NO-CODE. Forfatter: Jacob Bøtter