Axapta-eksperter scorer i første halvleg

Stærkt fokus på Axapta har i danske Next Innovations første år fået virksomheden til at vokse fra tre til 10 mand. En indtjeningsgrad på næsten 30 procent giver Next Innovation tro på fremtiden. Selskabet er nu ved at flytte udviklingsopgaver til det prisbillige Indien.

Next Innovation har lidt over et år efter sine første spæde skridt udviklet sig til et decideret Microsoft-hus og ikke kun en Axapta-forhandler.

Ikke mindst integrationsprojekter, hvor Axapta limes sammen med andre forretningsapplikationer har været med til at skabe et stærkt startresultat på 2,6 millioner kroner for den nu 10 mand store virksomhed.

Next Innovation består af en dansk virksomhed med fokus på hele EMEA-regionen samt en amerikansk til at dække både Syd- og Nordamerika samt Canada.

Lim til Axapta-systemer

Selskabet har haft succes med en strategi, hvor Axapta er omdrejningspunktet, men ikke nødvendigvis hele svaret på virksomhedernes behov.

- Vi har udviklet et komplet koncept til at udvikle i .NET og BizTalk op mod Axapta, for vi tror ikke, at virksomhederne kan klare sig bare med Axapta. Eksempelvis kan man have et oldnordisk lagerstyringssystem, som måske opfylder virksomhedens behov og gerne ville integrere det med Axapta, forklarer direktør i Next Innovation, Christer Jensen.

Han mener, at en af virksomhedens forcer er, at den bruger grundsten fra Axapta i udviklingen af nye forretningsapplikationer i stedet for som mange udviklingshuse at "opfinde den dybe tallerken" hver gang, man skal lave et nyt system.

- Der er jo masser af forretningslogik i Axapta, som man kan bygge videre på. På den måde laver vi kun det mest nødvendige i form af en skal, som kan forbindes via .NET, siger direktøren.

Nyt kontor i Odense
Next Innovation har i denne måned åbnet nyt kontor i Odense og fordeler sig nu med seks mand i Århus og fire på den nye adresse.

På Fyn har man samtidig indledt et samarbejde med konsulentvirksomheden Neoprocess, som tager sig af projektledelsen hos kunderne, mens Next Innovation sørger for kodearbejdet bag.

Next Innovation Aps Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning8-
Bruttofortjeneste6,4-
Resultat før skat 3,6-
Resultat2,5-
Egenkapital2,5-
Antal ansatte103

I den sammenhæng har virksomheden ikke været blind for den nye trend med at lægge udviklingsopgaver i Asien og har gennem længere tid sonderet terrænet i Indien.

Det fører nu til en samarbejdsaftale med en lille håndfuld Axapta-eksperter der, men det har taget lang tid at finde den rigtige partner, forklarer Christer Jensen.

- Vi var i en fase, hvor vi forsøgte en del kontakter, men vi fandt ofte ud af, at de ikke rigtig kunne det, de sagde de kunne. Nu har vi et "proof of concept" fra en lille gruppe på fire mand, og det passer godt til vores filosofi om helst at ville arbejde sammen med små virksomheder. Det har vores kunder også sat pris på, siger direktøren.

Næste års resultat forventes at blive på niveau med dette års, og det skyldes blandt andet udgifter til etableringen af det nye kontor, nye medarbejdere samt en optimering af produktporteføljen.

Det amerikanske kontor har fra begyndelsen været ledet ledet af den tidligere salgsdirektør i Damgaard, Peter Wagner, men han er nu hoppet tilbage i folden via en ansættelse i Microsoft, som nu ejer hans tidligere arbejdsgiver.

Hans position i Next Innovation er blevet besat af endnu en Damgaard-figur, nemlig Henrik Almind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere