Danmark snart næstbedst til bredbånd

Bredbåndsalderen er over os. Og danskerne tager teknologien til sig i en sådan grad, at Danmark om få år kun vil være overgået af Japan, når det gælder opkoblinger per 100 indbyggere. Forude venter et regulært boom.

I 2007 vil kun japanerne være flittigere end danskerne til at koble sig på internettet via bredbåndsforbindelser. Det viser en ny undersøgelse fra irske Research and Markets.

Rapporten anslår, at 25,4 danskere ud af 100 vil have tegnet abonnement på en bredbåndsforbindelse i 2007. For Japan lyder prognosen på 28,1.

Herefter følger Sydkorea med 25,2 og Hongkong med 23,2, og på femtepladsen ligger Canada med 22,4 procent opkoblede til bredbånd.

Vækst i nye krævende applikationer som video- og musiktjenester samt multiplayer-onlinespil, tale og videokommunikation såvel som indkøb og indlæring markerer indgangen til en ny bredbåndsæra.

Danmark nu på femtepladsen

I begyndelsen af 2004 lå Danmark på femtepladsen med 13 procent opkoblede via bredbånd, mens Sydkorea toppede listen med Hongkong, Canada og Taiwan på de næste pladser.

Ifølge videnskabsministeriet er Danmark siden klatret op på tredjepladsen.

Asien er dog fortsat den dominerende region i den globale udrulning af bredbånd.

Til nytår ventes 56,6 millioner asiatiske hjem at være koblet på nettet via bredbånd mod 37,7 millioner i Nordamerika og 28,7 millioner i Europa, mens Latinamerika vil have sølle 2,3 millioner bredbåndsforbindelser.

Rapporten estimerer, at Asien vil nå over 100 millioner bredbåndsopkoblinger i 2007. Dette mål blev nået på globalt plan tidligere i 2004, og anses for en væsentlig milepæl.

- Fra 100.000 i 1996 til 100 millioner tidligt i 2004 er bredbånd nu blevet mainstream, bedyrer rapporten ifølge TMC

Næste skridt er 250 millioner som skønnes opnåeligt i 2007. Det tog treogethalvt år at nå 10 millioner og omkring den samme tid at nå fra 10 til 100 millioner.

Målinger viser, at for hvert bredbåndsabonnement er der to eller tre brugere. Undersøgelsen konkluderer derfor, at der i 2007 vil være 500 millioner bredbåndsbrugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere