Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Forsikringsselskaber vil kunne forsikre virksomheder mod ransomware-afpresning

En forening for britiske forsikringsselskaber overvejer, om virksomheder skal kunne forsikre sig mod ransomware-angreb, ved at betale hackere en løsesum, og så få pengene udbetalt fra forsikringen efterfølgende.

Foreningen af ​​britiske forsikringsselskaber (ABI) forsvarer nu, at der kan være encitament til at optage løsesumsudbetalinger til ​​ransomware-angribere.

Selskaberne vil se på, om forsikring for ransomeware-afpresning skal med i førsteparts cyberforsikringspolicer - altså kontrakter, der skriftligt bekræfter og beskriver en indgået forsikringsaftale.

Foreningen understreger,, at forsikring af ransomwareangreb ikke betyder, at man så kan undlade at tage alle tænkelige forholdsregler for at minimere sikkerhedsrisikoen.

Det skriver BBC.

En forsikringssum kræver altså, at der træffes "rimelige forholdsregler" for at forhindre cyberangreb i første omgang, siger ABI.

Tidligere leder af National Cyber ​​Security Center, Prof Ciaran Martin, siger, ifølge avisen, at Storbritannien er nødt til at genoverveje sine politikker vedrørende ransomware.

Men i The Guardian siger Martin, der nu er ved Oxford University's Blavatnik School of Government, at han mener at forsikringsselskaber "har finansieret organiseret kriminalitet" ved at acceptere ransomware-krav.

Skal det være lovligt at betale kriminelle?

Modsat eksempelvis Danmark så er det lovligt at betale de it-kriminelle angribere i Storbritannien.

Og netop lovgivningen er et problem, for så længe det er lovligt at betale bagmændene, så er der også incitament til det. For selv om løsesummen kan være høj, så står mange virksomheder i et umuligt valg.

Nogen vil måske ikke have mulighed for at genskabe stjålen data eller tiden til at genoprette nedbrudte systemer.

Foruden det praktiske, så er det også virsomhedens omdømme og brand, der er på spil. Særligt, hvis angriberne følger den nyeste tendens inden for cyberangreb, og truer virksomheden med at lække data, hvis der ikke betales.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere