Nye millionkrav til 156 danske fildelere

Som led i en international kampagne har Antipiratgruppen udsendt nye millionkrav til 156 danske fildelere. Antipiraterne har fokuseret på tjenesterne Kazaa og DC++, men udvider nu pirateftersøgningen til nye jagtmarker.

Antipiratgruppen sender i dag erstatningskrav for et millionbeløb til 156 danskere, som i gennemsnit beskyldes for at have gjort 4.866 musiknumre og 55 film ulovligt tilgængelige via fildelingstjenesterne Kazaa og DC++.

Erstatningskravene spænder fra 4.032 kroner til 598.464 kroner, og i gennemsnit lyder kravet på 84.337 kroner.

Antipiratgruppen har siden slutningen af marts intensiveret indsatsen mod pirateriet, og med de seneste erstatningskrav er i alt 321 pirater under anklage.

Gruppens talsmand mener, at de mange sager nu begynder at give en effekt.

- Det centrale for os er, at vi oplever, at aktiviteten på fildelingstjenesten DC++, siden vi startede i marts, er faldet med mere end 50 procent. Vi oplever, at vi markant og mærkbart får nedbragt ulovlighederne, siger advokat Torben Steffensen.

Derfor vil Antipiratgruppen nu udvide jagten på pirater til også at gælde andre fildelingstjenester end blot Kazaa og DC++.

Hidtil er mere end 67 af årets sager afsluttet, og de pågældende har enten betalt eller er i færd med at betale erstatning til Antipiratgruppen, der repræsenterer både producenter og kunstnere.

Ifølge Torben Steffensen giver Antipiratgruppen rabatter til piraterne, hvis de kan bevise, at deres økonomi og sociale forhold gør dem ude af stand til at betale.

- Hvis det er sådan, at de ikke kan betale det beløb på grund af primært manglende betalingsevne, så tager vi hensyn til det, når vi individuelt skal afklare, hvad der skal betales her og nu, fortæller Torben Steffensen.

De danske krav er led i en international kampagne, hvor i alt 465 personer i England, Frankrig, Tyskland, Italien, Østrig og Danmark i denne omgang bliver mødt med erstatningskrav som følge af deres fildelingsaktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere