Onsdagens aviser om it

Fortrinsvis udenlandske it-køb i det offentlige. Havne-webcam fører til retsag om overvågning. Danskere og finner i front med IP-telefoni. Fogh fremhæver teknologifond i tale.

Fortrinsvis udenlandske it-køb i det offentlige

Udenlandske virksomheder sidder på 67 procent af de samlede danske it-indkøb i det offentlige, og det får tænketanken Center for Digital Forvaltning (CEDI) til at slå alarm. Her peges blandt andet på IBM's køb af Mærsk Data som problematisk, fordi det efterlader Danmark med kun få virksomheder, der har den fornødne tyngde til at byde på store offentlige udbud. Ifølge CEDI risikerer Danmark at miste videnintensive job med den udvikling. Dermed kan regeringens investering på 11 milliarder kroner i digital forvaltning ende med ikke at give så mange danske job, som den burde. Eksempelvis har alle tidligere danske bydere trukket sig fra udbuddet på driften af forsvarets Demars-system, som nu forventes at gå til enten CSC eller IBM. (Børsen)

Havne-webcam fører til retsag om overvågning

Peter Jensen fra Læsø skal i retten på baggrund af en politianmeldelse til Frederikshavn Politi for ulovlig overvågning. Hvert minut sender hans webcam monteret på tv-antennen på taget et billede af Vesterø Havn ud på internet, og det har ført til politisagen. Peter Jensen forsvarer sig med, at billederne ikke er skarpe nok til at enkeltpersoner vil kunne genkendes. Websiden besøges hver dag af 1.500 til 1.600 netbrugere. Peter Jensen er for at understrege det principielle i sagen nu begyndt at anmelde webcams over hele landet, men de er blevet afvist af lokale politimyndigheder med henvisning til, at enkeltpersoner ikke kan genkendes. I Frederikshavn mener politiet dog at have pligt til at følge anmeldelsen op med en retssag. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Danskere og finner i front med IP-telefoni

Danske og finske virksomheder har været først fremme med at tage IP-telefoni til sig, og sidder på hver 29 procent af markedet i Norden. Svenskerne har 27 procent, mens nordmændene kun har 15 procent af markedet. Det viser en markedsundersøgelse fra IDC. Analysehuset forventer, at virksomhederne vil øge brugen af hurtige bredbåndsforbindelser med 20 procent i det kommende år, samtidig med at efterspørgslen på samlede tele-løsninger for pan-nordiske virksomheder vil stige. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Fogh fremhæver teknologifond i tale

Ved Folketingets åbningstale lovede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) at Danmark vil investere mere end tre procent af bruttonationalproduktet på forskning og udvikling, når vi når til 2010. Det skal gøre Danmark til en teknologisk højdespringer og forebygge, at Danmark taber globaliseringskapløbet samt en mængde arbejdspladser til lavtlønslande. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere