Nokia og Intel i fælles slag for 3G-dominans

Finske Nokia og amerikanske Intel vil sammen forsøge at gøre mobilstyresystemet Symbian til en de facto-standard på 3G-telefoner. For Intel skal samarbejdet samtidig få selskabets processorer ind på et marked, der er domineret af Texas Instruments.

Chipgiganten Intel har indledt et samarbejde med Nokia og mobilstyresystemet Symbian om at udvikle en mobiltelefon, der er baseret på Intels mobilprocessorer og Nokias Series 60-platform.

De tre selskaber - Intel, Nokia og Symbian - er samtidig blevet enige om at udvikle et tilsvarende referencedesign, som kan bruges til at udvikle telefoner til næste generations mobiltelefoni, 3G.

Aftalen er værdifuld for alle tre parter, fordi det vil betyde en styrkelse af både Symbians styresystem, Nokias Series 60-platform og Intels ARM-baserede Xscale-chips.

Symbian er allerede i dag det mest udbredte styresystem til mobiltelefoner, mens Intel langt fra har samme dominans, som selskabet har inden for pc-chips.

Intel halter på mobilsiden et godt stykke efter Texas Instruments, der her har førertrøjen.

Vil være de facto-standard

Med det nye samarbejde vil Intel, Nokia og Symbian skabe et såkaldt reference-design, som mobilproducenter kan bruge som udgangspunkt for at udvikle mobiltelefoner.

Det er netop den slags referencedesign, Texas Instruments' danske afdeling i Nordjylland har stor succes med at udvikle til 2G og 2,5G-telefoner.

Med et referencedesign til 3G-telefoner håber Intel og Nokia at gøre 3G-telefoner baseret på Intels chips og styresystemet Symbian til en de facto-standard.

Især lavt strømforbrug vil være i fokus hos Intel, som har allerede har haft stor succes med sin strømbesparende Centrino-platform til bærbare computere.

Styresystemet Symbian ejes i fællesskab af Sony Ericsson, Siemens, Panasonic, Samsung og Nokia.

Finske Nokia var for knap tre måneder siden tæt på at overtage kontrollen med Symbian, men de andre mobilselskaber valgte at udnytte optioner til at øge deres ejerandel i selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere