Godmorgen og velkommen til endnu en uge hos Computerworld.
De hurtige morgennyheder er i dag serveret af Alexander Haslund.
Lad os få sparket ugen og dagen i gang.
Itadel vinder cloud-aftale hos Norlys-selskab
Fiberplatformen OpenNet, der er et datterselskab i Norlys, har valgt Itadel til at løfte selskabets administrative it-systemer i Microsoft Azure samt den efterfølgende drift.
Det skriver Itadel i en meddelelse.
Aftalen med Itadel indebære arbejdsstationer, Microsoft 365, Azure-platformen samt samlede sikkerhed og overvågning, lyder det.
Ekspert advarer: Drop priskrig mod Amazon
Kampen er tabt på forhånd, hvis danske virksomheder forsøger at konkurrere med Amazon på pris.
Sådan lyder advarslen fra Nicolai Broby Eckert, der arbejder med priser og forbrugeradfærd hos konsulenthuset Simon-Kucher & Partners.
"Som dansk virksomhed vil man i en priskrig være oppe imod så stærke kræfter, at krigen er tabt på forhånd. Når Amazon rykker ind, vil det i særlig grad være en farlig strategi at yde store rabatter på hele varesortimentet," lyder det fra konsulenten i en meddelelse til Computerworld.
Nicolai Broby Eckert peger på, at danske virksomheder i stedet bør have en overordnet prisstrategi og identificere de produkter og serviceydelser, man kan differentiere sig på.
Fintech-kæmpe rejser 235 milliarder
Selskabet Ant Group, stiftet af forretningsmagnet Jack Ma, der også står bag Alibaba, har indsamlet næsten 37 milliarder dollar svarende til 235,5 milliarder kroner i kapital ved en indledende offentlig børsnotering.
Det skriver Ritzau Finans.
Ant Group står bag betalingsløsningen Alipay i Kina og Hong Kong, og vil muligvis stå for verdens største børsintroduktion.
Børsnoteringen forlyder at kunne værdisætte Ant Group til 250 milliarder dollar.
Alibaba ejer 33 procent af Ant Group og ledes af Jack Ma. Selskabet har i overvejende grad sin forretning i Kina.
SF foreslår lov om digital børnebeskyttelse
SF har fremlagt et nyt forslag, der skal beskytte børn i den digitale sfære.
Med forslaget lægger SF blandt andet op til, at autoplay i Youtube skal forbydes, og at features ikke må designes, så de opmuntrer til at bruge mere tid og flere penge.
Det skriver Jyllands-Posten.
Forslaget kalder SF for "verdens første lov om digital børnebeskyttelse," og med det skal der stilles krav til digitale produkter med hensyn til at beskytte børn.
"Mange forældre prøver at vejlede deres børn og holde øje med, hvad de laver på nettet. Men de kan ikke være der 200 procent hele tiden. Tiden er kommet til, at vi skal bakke forældrenes arbejde op med lovgivning. Det handler om at passe på børnene," Lyder det fra Karina Lorentzen, retsordfører i SF.
Ny årgang cyberakademister klar til at forsvare Danmark
Fredag 30. oktober dimitterede anden årgang fra Center for Cybersikkerheds (CFCS) Cyberakademi.
Dimissionen foregik på Kastellet, hvor både forsvarsministeren, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og chef for CFCS.
"Cyberakademiet er en uddannelse, som både kandidaterne og Danmark vinder på. Det er en stærk start for mange unge mennesker, som har talentet og gerne vil bruge det til at beskytte Danmark. Og det er en gevinst for CFCS at få dem i job i Cybersituationscentret," lød det fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) ifølge en meddelelse.
De dimitterende har gennemført tre måneders intensiv uddannelse i programmering samt netværkssikkerhed og -analyse.
Med den færdige uddannelse følger for de flestes vedkommende også titlen ’junior cyberanalytiker’ og en fast stilling i CFCS’ Cybersituationscenter, hvor de skal holde øje med angreb mod den kritiske infrastruktur i Danmark.
Installatører tilbageholdende med at gå ind på smart home-marked
En undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at mange installatører er tilbageholdende med at gå i markedet med services og ydelser til opsætning og support af smart home.
Det er med til at hæmme udviklingen i forhold til at få koblet flere ting til internettet i danskernes hjem.
"Mange installatører har godt nok flere smart home produkter på hylderne, men de er afventende ift. for alvor at gå ind i markedet," lyder det fra postdoc Lone Dalkjær Kavin fra Institut for Virksomhedsledelse i en meddelelse.
Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra 359 virksomheder, primært installatører. Som led i undersøgelsen har universitetet lagt et spørgeskema på internettet, der vurderer, hvor klar en virksomhed er til det digitale marked.
Du kan finde den her.
Too Good To Go når milepæl på 50 millioner måltider
Vi slutter dagens hurtige nyhedsoversigt hos den danske app Too Good To Go, der ledes af Endomondo-stifter Mette Lykke.
Nu har app'en nemlig sørget for, at 50 millioner overskydende måltider ikke er gået til spilde.
Sådan skriver Mette Lykke via Linkedin.
"Når du drømmer om en planet uden madspild, er det ikke nok at have et godt koncept. Du har brug for skala. Vi er ikke helt der endnu, men jeg er glad for at kunne meddele, at vi nu har sparet mere end 50 millioner måltider på Too Good To Go - en velsmagende blanding af sushi, croissanter, grøntsager og meget mere," skriver hun.
Ifølge Mette Lykkes beregninger svarer de 50 millioner måltider til omkring 125.000 tons CO2e.
I 2017 var der serveret en million måltider via Too Good To Go.