Artikel top billede

Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end lovet

Prisen for Skoleintras afløser, Aula, er steget fra 77 kroner per elev til 86 kroner.

Det viser sig nu, at Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end først lovet. Det skriver mediet Skolemonitor.

Ifølge mediet stammer oplysningerne fra en mail, der er sendt ud til alle kommunernes projektledere og systemansvarlige for Aula.

Af mailen fremgår det, at prisen for løsnngen skal stige således, at Aula kommer til at koste 86 kroner per elev i stedet for de 77 kroner, som det koster i dag.

Aula er udviklet af Netcompany på vegne af kommuneres it-fællesskab, Kombit, der har kravspecificeret og indkøbt løsningen.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Regningen lander hos kommunerne

Det er ifølge Skolemonitor bestyrelsen i Kombit, der har besluttet, at Aula har brug for at få tilført ekstra kapital i form af en ekstra-regning, der nu skal samles op af landets kommuner.

Den seneste pristigning betyder, at Aula nu bliver dobbelt så dyr som sin forgænger, Skoleintra.

Det største kommunale it-projekt

Aula afløste for et år siden, den 21 oktober 2019, Skoleintra på i alt 1600 folkeskoler over hele landet. Udrulningen af Aula, der blev forsinket i flere måneder, er ofte blevet omtalt som danmarkshistorien største kommunale it-projekt.

Samlet set har systemet mere end to millioner brugere, der tæller forældre, lærere og elever.

Læs også: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere