Artikel top billede

En ulv i ninja-klæder: Razers Blade 15 Advanced er undercover-gamerens våde drøm

Razer har klemt en toptunet gamer-bærbar ned i et overraskende slankt og stærkt undercover-kabinet.

De amerikanske spilentusiaster har med sin Blade-serie af laptops nærmest egenhændigt defineret en ny kategori af gamer-maskiner.

Mens andre producenter satsede på stadig mere voldsomme og hysteriske designs, store tunge maskiner dekoreret med epilepsifremmende LED-pærer, blev Blade-serien et slankt, lækkert og nedtonet bud på en power-maskine.

Og det er Blade 15 Advanced fortsat.

Men nu er den samtidig stærkere og mindre end nogensinde.

Bundsolidt maskineri

Blade 15 er på sin vis ret enkel at beskrive. Den er en minimalist.

I Razer Blade 15 Advanced er alt bare standset ud i sortmalet aluminium. Og det både ser lækkert ud og føles som kram.

Den deler på mange måder samme design-etos som Apple anvender i sine Macbooks. Enkle linjer, firskårent aluminium og bundsolid konstruktion.

Man kunne faktisk godt snydes til at tro, at her er tale om en sort Macbook Pro model, lige indtil lågets giftiggrønne Razer-logo toner frem, og maskinens gamer-DNA ikke længere er til at skjule.

Heldigvis kan der slukkes for det, så man ikke risikerer at blive set ned på under salgsmødet, på kontoret eller andre steder hvor voksne mennesker arbejder. Alternativt er søstermodelen ’Studio Edition’ den der skal styres efter, da den byder på et mere diskret sølvgrå ydre.

Hele maskineriet vejer 2,1 kilogram – hvilket slet ikke er dumt for en bærbar med 15,6 tommer skærm. Og når man tager det potente indmad og den bundsolide konstruktion med i betragtningen er det faktisk ret let.

Opladeren vejer dog næsten 800 gram alene, men der er så også i stand til at levere hele 230 watt.

Læs også: Alternative favoritter fra USA og Kina: Her er to stærke bærbare, der imponerer på hver deres måde

Heftigt udsyn

Blade 15 Advanced fås med forskellige typer skærm, som kan tilfredsstille de flestes behov.

Her står valget mellem hidsige 300 Hz Full HD eller overdådige 4K OLED skærm.

Jeg har haft fornøjelsen af at prøve begge dele og kan konkludere, at de ikke overraskende henvender sig til to vidt forskellige publikummer.

OLED-skærmen leverer de opulente farver og tårnhøj kontrast, som er karakteristisk for teknologien. Og det ser da også fabelagtigt ud om end der maksimalt opdateres med 60 Hz.

Det er i øvrigt lidt af en nyhed i sig selv, for OLED-skærme optræder yderst sjældent i laptops, da de tidligere har døjet med den såkaldte ’memory’-effekt, hvor enkelte pixels kan brænde sig fast.

Jeg har desværre ikke haft lejligheden til at have maskinen længe nok til at fremkalde fænomenet, men antager forsigtigt, at teknologien nu er tilstrækkelig moden til at Razer tør anvende den.

I den helt anden lejr er testmaskinens 300 Hz skærm, som bør tilfredsstille de mest trigger-glade spilentusiaster.

Der reageres prompte, endda hurtigere end på nogen anden laptop. Prisen er dog, at opløsningen er begrænset til Full HD og at både farvespektret, lysstyrken og kontrasten er noget mere begrænset. Noget for noget.

Når det gælder lydsiden er brugerne ikke nær så forkælede. Der leveres stereolyd, med der spilles ikke særlig højt, mens der mangler bund i lydbilledet. Her er eksempelvis Apples Macbook Pro 16 i en helt, helt anden liga, hvor ens kontor nærmest kan spilles med maskinen alene.

Hysterisk hurtig

Selvom Blade 15 Advanced er mere kompakt end de fleste dedikerede gamer-maskiner, er det ikke sparet på komponenterne for at tøjle varmeudviklingen eller strømforbruget.

Her får du otte hidsige Intel Core i7 kerner der ræser med op til 5,1 GHz sammen med 16 gigabyte ram og 1 terabyte lynhurtig ssd-lager – perfekt til spil.

I sidevognen får du Nvidias RTX 2080 Max Q grafikkort, som hører til de allerkraftigste, der findes i en bærbar til dato.

Ikke overraskende bliver resultatet i spil mere end overbevisende. Alle spil serveres med over 100 billeder per sekund, selv med detaljer og andet øjeguf skruet godt op.

Den vilde ydelse har dog sin pris: Støj og strømforbrug.

Blade 15 støjer, især når der games. Når det er sagt, er maskinen forholdsvis lydsvag ellers, så du deler eksempelvis ikke kontorplads med en jetturbine, når det bare er lidt Excel eller Powerpoint, der arbejdes med.

Men når der spilles, er man bedst tjent med et headset – de indbyggede højttalere er ikke særlig gode alligevel.

En lignende konklusion kan drages omkring strømforbruget. Her kan du regne med rimelige fire-fem tiders browsen på nettet, hvilket er udmærket. Driftstiden dratter dog hurtigt ned på nærmere to timer, når der spilles.

Rige muligheder

Ud over at være laptop- og mobilproducent er Razer også en dreven tilbehørsproducent til gamer-folket. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at der er tænkt masser af udvidelsesmuligheder i maskinen.

Her er væld af porte: tre gange klassisk USB, to gange USB-C, HDMI, kortlæser og USB 3.2 understøttelse gør, at man har nemt ved at finde en ektra port eller slot til sit ekstraudstyr.

Det ombordværende tastatur og pegefelt behøver dog umiddelbart ikke at skiftes ud med eksterne alternativer, da de begge lystrer sikkert og hurtigt. Skal der spilles vil Razer sikkert også være imødekommende med deres store udvalg af dedikerede gamer-mus.

Ønsker om at sætte kulør på tilværelsen er Razers synapse-software en ligetil måde at få koordineret tastatur og tilbehør i alskens farver.

Kulsort overlegenhed

Blade 15 Advanced er lidt af en undercover-agent i en verden af blinkende dioder og kulørte maskiner.

Og der skal lyde et tak til Razer for at levere netop det.

Ydelsen og kvaliteten er utvivlsomt til stede, og det skal man så minde sig selv om, når man kommer til fakturaen, for Razer ved godt, at de kan tage sig godt betalt for denne maskine, som ikke har sit lige andre steder.

Advanced-kollektionen debuterer ved omkring 22.000 kroner med et RTX 2070 grafikkort ombord, mens der skal slippes mindst 25.000 kroner for de toptunede RTX 2080 varianter. Og så skal du slippe yderligere 2.500 kroner for at få glæde af 4K OLED-skærmen med touch.

Læs også: Superlaptopen MSI GS65 Stealth Thin til test: En overraskende let sværvægter


Loading ikon