Den danske corona-app, Smittestop, kan fra november udveksle data med lignende apps i andre lande, det bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet over for it-mediet Version2.
Dataudvekslingen kan lade sig, fordi en fælles europæisk gateway for apps baseret på Apple og Googles api bliver åbnet i oktober.
”Den europæiske gateway, hvor nationale smittesporings-apps kan tilkoble sig, forventes at blive klar og kunne gå live i oktober, hvorefter landene kan tilkoble sig løsningen. Den danske smittestop-app forventes på den baggrund at kunne koble sig til den europæiske gateway primo november og vil derefter kunne virke på tværs af grænser, i takt med at andre lande med tilsvarende apps tilslutter sig den europæiske gateway,” oplyser ministeriet Version2.
Læs også: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen
Udviklet af SAP
EU-Kommissionen har tidligere meddelt, at gatewayen, der er blevet udviklet af SAP og T-System, gennem den seneste tid er blevet testet i Tjekkiet, Danmark, Tyskland, Irland, Italien og Letland.
Da den danske smitte-app blev lanceret i juni, vurderede Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, at appen ”efter sommerferien” vil kunne bruges til at opspore smitte på tværs af landegrænser.
"Vi har et samarbejde med en række andre lande og perspektivet er interessant. API’en giver os meget privatlivsbeskyttelse. Vi er afhængige af, at Apple og Google får udviklet den understøttelse, men vi samarbejder med de andre lande og håber at kunne komme i den retning over de næste måneder. Det skal gerne være med i næste fase. Vi regner med, at Apple og Google kommer i gang med det henover sommeren," sagde Adam Lebech til Computerworld.
Læs også:
Staten satser på Smittestop-app kan kobles sammen med andre lande efter sommerferien