Artikel top billede

Facebook frygter misbrug: Forbyder politiske reklamer

Politiske annoncer kan blive misbrugt eller være anledning til forvirring, derfor bliver de midlertidigt forbudt på Facebook.

Den sociale medie Facebook har forbudt politiske reklamer i USA frem til at det amerikanske valg er overstået.

Det oplyser selskabet i et blogindlæg.

”Selvom annoncer er en vigtig måde at ytre sig på, så vil vi i USA midlertidigt stoppe annoncer, der handler om samfundsmæssige forhold, valgmæssige forhold og politiske forhold indtil valgstederne lukker den 3. novebemer. Det sker for at reducere risikoen for, at der opstår forvirring eller misbrug.”

Tilføjer faktaboks

Facebook oplyser ligeledes, at der efter valgstederne er lukket, vil blive tilføjet en info-boks øverst på tjenesten, hvor brugerne på baggrund af data fra store og uafhængige medier vil blive informeret om, hvorvidt der er blevet erklæret en vinder af valget.

Det skal sikre, at brugerne har adgang til troværdige informationer i det tilfælde, at en kandidat fejlagtigt udråber sig selv til vinder.

Facebook er tidligere blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at faktatjekke påstande fra kandidaterne i præsidentvalget.

Twitter indførte forbud i 2019

Konkurrenten Twitter indførte allerede i 2019 et permanent forbud mod betalte politiske platforme på platformen.

Dengang forklarede Twitters stifter Jack Dorsey, at han frygtede annoncer på sociale medier vil blive brugt til at vildlede og manipulere.

”Vi har besluttet os for at stoppe alle politiske annoncer på Twitter. Det skydes, at spredning af politiske budskaber er noget, som man skal gøre sig fortjent til og ikke noget, som bør kunne købe,” lød det dengang fra Jack Dorsey.

Læs også: Twitter indfører forbud mod politiske annoncer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere