Indtil midten af 1980’erne – hvilket for nutidens gamere vel er at betragte som Yngre Jægerstenalder – kunne de fleste problemer med Commodore 64 håndteres med en stjerneskruetrækker og et vist gehør for at tune tonehoveder.
Havde man en ZX Spectrum, gjorde det ikke så meget, hvis man spildte cola ned i tastaturet, der jo var af gummi og kunne tørres af. Og var man lidt på spanden, kunne man enten piratkopiere med en dobbelt båndoptager eller taste spil og kode ind fra spilmagasiner, der trykte programmerne over adskillige sider.
Den slags kan man helt sikkert få mere at vide om, når udstillingen GAMER åbner til januar på Teknisk Museum.
Men museet vil også gerne høre fra dem, der har lyst til at låne effekter ud fra tiden før computer- og konsolspil blev big business og en yndet beskæftigelse for op mod halvdelen af alle danskere.
Måske har du en gammel NES eller Gameboy fra 1980’erne liggende eller måske Nintendo Wii fra midt 00’erne? Det er dog ikke kun den hardware, som vi spiller på, der er interessant for museet, men også oplevelserne bag.
”I kraft af sin stigende popularitet danner gaming grundlag for mange danskeres selvforståelse, fællesskaber og måden, vi kommunikerer på. Med udstillingen vil vi vise, hvordan gaming ikke kun handler om unge drenge, der sidder i kælderværelset og spiller skydespil, men derimod rummer mange forskellige interesser, og er et mere komplekst fænomen end mange af os måske går og forestiller os”, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.
Så kan du bidrage med dimser og genstande fra way back when, så smid dem endelig ikke ud, men tag fat i museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk eller tlf. 93 87 69 57