Artikel top billede

Myndigheder kendte til fejl i smitte-app i syv uger: Nu bliver fejlen rettet

Sundheds- og ældreministeriet har siden august kendt til en fejl i den danske smitte-app, Smittestop, men først nu bliver den rettet.

De danske myndigheder har i syv uger kendt til et problem med den danske smittesporingsapp, Smittestop, der betyder, at flere danskere ikke er blevet advaret, hvis deres allernærmeste kontakter er blevet testet positiv med coronavirus.

Det skriver DR.

Problemet med appen fik først for alvor opmærksomhed, da den tidligere skoleborgmester i København Pia Allerslev blev testet positiv for coronavirus og kunne fortælle, at ingen af familiemedlemmer i hendes husstand havde modtaget en advarsel fra Smittestop-appen.

Læs også: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Men Sundheds- og Ældreministeriet oplyste i starten af august til DR, at ministeriet på daværende tidspunkt havde modtaget ni henendelser om lignende problemer.

Ministeriet oplyste dog til DR, at mittestop-appens høje privacy-niveau gjorde det umuligt at finde årsagen til fejlen.

“Den anvendte teknologi er udviklet efter højeste privatlivsbeskyttende standarder, hvilket forhindrer, at man kan undersøge årsagen til, at enkeltpersoner ikke har modtaget en notifikation, selvom de har været tæt på en person, der har meldt sig smittet i appen,” skriver ministeriet i en mail til Detektor 11. august.

Men sidste uge meddelte Sundheds- og ældreministeriet dog pludselig, at årsagen til fejlen var blevet fundet, og mandag oplyste ministeriet til TV2, at fejlen nu også vil blive ændret via en ændret opsætning af appen

”Dette har skyldtes en uhensigtsmæssighed i implementeringen af den bagvedliggende teknologi i appen, skriver ministeriet til TV2.

Læs også: Sundhedsministeriet erkender fejl i Smittestop-appen: Uvist om fejlen har været der fra start




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere