Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.
Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon.
Googles søge-dominans i EU er vokset trods EU-dom
Selvom Google for tre år siden modtog en rekordstor monopol-bøde fra EU’s konkurrencemyndigheder og samtidig blev påbudt at lade konkurrerende søgetjeneste få plads på koncernens platforme, er Googles dominans ikke på området ikke blevet svækket, viser studie.
Seneste undersøgelse fra konsulentvirksomheden Lademann og Associates viser, hvordan alternative prissøgetjenester på tværs af Europa er blevet trængt af Google siden dommen, skriver Reuters.
Rapporten slår fast, at Googles position på de nationale markeder for prissøgninger er blevet styrket og at Googles søgedominans er udbygget, skriver studiets forfatter Thomas Hoppner som noterer:
”Det er ikke fordi EU-kommissionen har indført de forkerte virkemidler, det er fordi Googles forslåede compliance-mekanisme har slået fejl.”
GlobalConnect graver op i indre København
Københavns indre bliver i øjeblikket gravet op af fiber-virksomheden GlobalConnect for at sikre en fornyet infrastruktur til undervisningsinstitutionen DIS.
DIS er en non-profit organisation med det formål at arrangere udvekslingsstudieophold med nordamerikanske studerende. I alt skal 14 bygninger have leveret ny fiber-infrastruktur
”For at gøre overgangen fra DIS’ nuværende leverandør til vores netværk så smidig som mulig, er vi lige nu ved at grave og udvide vores infrastruktur, så organisationen kan overgå fuldkommen smidigt til vores netværk,” siger Louise Hahn, landechef for GlobalConnect Danmark.
Sanktionsramte Huawei rykker investeringer til Kina
Den kinesiske tech-giganter polstrer sig nu på det kinesiske hjemmemarked, efter at særligt amerikanske sanktioner udfordrer virksomhedens værdikæder.
Teknologi-koncernens datterselskab, Habo Investment, har siden august 2020 opkøbt 17 kinesiske tech-virksomheder, fremgår det nu af offentlige opgørelser, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Huaweis nye investeringsstrategi er en konsekvens af, hvad Huaweis bestyrelsesformand Guo Ping kalder for ’undertrykkelse’ fra de Forenede Stater.
Et voksende antal amerikanske forbud igennem de seneste år har, ifølge formanden, fraskåret Huawei fra sin oversøiske forsyningskæde og blokeret koncernen fra at skabe sin egen.
”Siden Huawei blot er en virksomhed, bruger vi investeringer og teknologi til at bidrage til vores forsyningskæder, når partnerne modnes,” udtaler han.
Manden bag C++ gæster Aarhus Universitet
Idémanden bag et af klodens mest udbredte og populære programmeringssprog, C++, professor Bjarne Stroustrup gæster 7. oktober Aarhus Universitet.
Her vil genbesøge sit tidligere universitet og give et oplæg om udviklingen af sproget siden 1979 og perspektivere sprogets fremtid.
”Vi er meget stolte over Bjarne Stroustrups bidrag til den globale it-udvikling, og vi er rigtig glade for, at han har mulighed for dele sine erfaringer og visioner med os på instituttet. Hans arbejde med C++ har haft en enorm betydning for datalogisk forskning, og for udbredelsen af digitale løsninger i hele verden – der er C++ programmer i mange af de produkter, som folk benytter hver dag fx biler og fjernsyn.” udtaler institutleder Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.
Oplægget finder set den 7 oktober Aarhus Universitet klokken 14.30 både fysisk og online.