Artikel top billede

Facebooks tilsynsråd går snart i arbejdstøjet: Her er planen ifølge Helle Thorning-Schmidt

Facebooks tilsynsråd, med Helle Thorning-Schmidt ombord, gør klar til at trække i arbejdstøjet. Sammen med rådet har hun mandat til at omstøde beslutninger taget af selveste Mark Zuckerberg. Her forklarer den tidligere danske statsminister, hvordan rådet vil lægge ud.

Midt i oktober går Facebooks nye tilsynsråd i luften.

Blandt 20 mere eller mindre kendte profiler findes den tidligere danske statsminister, Helle Thorning Schmidt.

Tilsynsrådet har mandat til at fjerne indhold fra Facebooks platform, hvis det vurderes at være modstridende i forhold til retningslinjerne.

Mandatet stærkker sig så langt, at de kan omstøde beslutninger taget af stifter og CEO Mark Zuckerberg.

Helle Thorning Schmidt fortæller til BBC, at rådet formentligt lægger ud med en stille start.

"Vi vil være i stand til at se på problemstillinger, der opstår i forbindelse med den amerikanske præsidentvalg og efter valget," fortæller hun til mediet og fortsætter:

"Men hvis Facebook tager noget ned eller efterlader noget oppe dagen efter valget, så kommer der ikke en omstødelse efterfølgende. Det er ikke derfor, vi er her. Vi er her for at tage principielle beslutninger og gøre fornuftige overvejelser."

Hun tilføjer, at Facebook-tilsynet er i stand til at behandle "hastesager", men at det ikke er at foretrække i den første tid.

Facebook-tilsyn med stor fond i ryggen

Tidligere på ugen fortalte Nick Clegg, direktør for Global Affairs hos Facebook, til Financial Times, at hvis der opstår "ekstremt kaos," i forbindelse med et valgresultat, der bliver udfordret, så vil tilsynsrådet gå mere aggressivt til værks med mere "signifikante restriktioner af indholds-cirkulationen på vores platform."

Det nye Facebook-tilsyn får en fond i ryggen på 130 millioner dollar eller omkring 897 millioner kroner til at udføre sit arbejde for. Lønningerne for medlemmer er dog ukendt.

Det kan du læse mere om her: Helle Thorning-Schmidt tjener millioner på ny Facebook-tjans

Tilsynesrådet skal servicere Facebook som et ufahængigt organ, og vil derfor selv bestemme, hvilke sager der skal undersøges.

Arbejdet vil dække Facebooks platform såvel som den udbredte billed-app Instagram, Som Facebook ejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere