Artikel top billede

Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

Flere danskere der har været i kontakt med en coronasmittede er ikke blevet advaret gennem Smittestop-appen. Det fortæller sundhedsministeriet, der har fået flere henvendelser om problemet.

Tidligere borgmester i København Pia Allerslev er blevet smittet med corona.

Men selvom hun meddelte det til sin Smittestop-app, fik ingen af hendes familiemedlemmer besked om, at de havde været i nærkontakt med en smittet.

Det samme har flere andre brugere oplevet, skriver Politiken.

"Der er modtaget en række henvendelser i supporten i sundhed.dk, hvor borgere ligesom Pia Allerslev undrer sig over, at deres nære kontakter ikke har fået besked, selvom de har meldt sig smittede i appen," skriver Sundheds- og Ældreministeriet i et skriftligt svar til avisen.

Samtidig understreger ministeriet, at der en række faktorer, der skal være opfyldt før, man får nogen besked i Smittestop-appen.

Din telefon skal blandt andet have været inden for 1,5 meter af den smittedes telefon, der også har installeret appen i mindst 15 minutter, før den giver besked om smitterisiko.

Ministeriet forklarer samtidig at det er svært at finde fejl i appen, fordi man bruger Google og Apples API, der ikke afslører hvem, der er smittet eller hvordan.

I slutningen af juli offentliggjorde Sundheds- og Ældreministeriet, at mindst 48 personer var blevet testet for corona efter at have fået en advarsel fra Smittestop-appen.

Desuden kunne ministeriet torsdag fortælle, at appen er blevet downloadet 1,3 millioner gange, siden den blev lanceret 18. juni.

Læs også:

Staten overvejer at åbne kildekode til danske smitteapp

85 danskere har meldt sig smittet i statens Smittestop-app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere