Flere mulige budrunder på Song Networks

Finansmarkedet er splittet i sin vurdering af, hvorvidt Tele2 vil pakke sig eller fortsat udfordre TDC, efter TDC har forhøjet sit bud på svenske Song Networks. Flertallet af analytikere tror krigen er slut, men enkelte forudser endnu en budrunde.

Investeringsbankerne er uenige om, hvorvidt Tele2 vil trække sig eller gøre sig endnu mere lækker over for svenske Song Networks aktionærer, efter TDC har forhøjet sit købstilbud på det svenske selskab og samtidig sidder på en andel svarende til 33 procent.

Hos Alfred Berg, som er en del af hollandske ABN Amro, er man ikke i tvivl. Aktieanalytiker Thomas Steen Hansen angiver i et notat tre grunde til at Tele2 vil forhøje sit bud.

Kan byde mere

For det første har Song Networks en højere strategisk værdi for Tele2 end for TDC. For det andet kan Tele2 skabe større synergier end TDC, og for det tredje kan Tele2 udnytte skatteunderskuddet i Song hurtigere end TDC.

- Vi vurderer, at Tele2 nemt kan retfærdiggøre at løfte sit bud til 90 svenske kroner per aktie, skriver analytikeren.

TDC har i dag løftet sit bud knap 18 procent til 82,5 svenske kroner per aktie eller knap fire milliarder kroner. Buddet ligger 10 procent over Tele2's seneste bud.

Samtidig har TDC fået bindende købsaftaler svarende til 33 procent af aktiekapitalen i Song Networks, men det er ingen hindring, vurderer Alfred Berg.

- TDC har ingen interesse i at beholde en fjendtlig andel på 33 procent, hvis Tele2 ejer resten, lyder beskeden.

TDC får ikke del i hele gevinsten

Vurderingen er at TDC ikke får del i hele gevinsten af sine aktier i Song Networks, hvis Tele2 køber selskabet til en højere kurs, da TDC højst sandsynligt i sin købsaftale med aktionærerne skal give sælgerne kompensation, hvis prisen ender højere.

De fleste analytikere vurderer dog, at TDC aftale om køb af 33 procent af aktierne giver selskabet en væsentlig trumf, der kan sætte en stopper for rivaliseringen.

- Det nye bud ligner en knock-out, selv om vi ikke kan udelukke, at Tele2 vil forsøge at løfte værdien af sin 10 procent aktieandel i Song, skriver Enskilda Securities i en kommentar.

Investeringsbanken mener dog, at krigen er ovre, da det vil være en vanskelig udfordring for Tele2 at kæmpe sig tilbage i striden oven på TDC's bud, og fordi banken regner med at Tele2 ikke er villig til at betale mere.

Arbejd sammen

I stedet vil Tele2 måske satse på at udnytte sin aktieandel i Song Networks på at forhandle en aftale hjem med TDC om at få adgang til Songs netværk.

På den måde vil selskabet stadig have en chance for at forbedre sin markedsandel på ADSL-markedet for private.

Sådan er vurderingen i svenske Handelsbanken Markets, der også vurderer, at TDC nu har trukket det længste strå.

En adgang til Songs netværk vil give Tele2 en nordisk ADSL-platform, som dækker 1,3 millioner husstande i Sverige. Samtidig vil svenskerne få en kursgevinst på knap 50 millioner kroner.

Netop et samarbejde kan være den bedste løsning for begge selskaber, da højere bud vil slide på de to selskabers aktiekurser. TDC har erfaringen på virksomhedsområdet, og Tele2 behøver hovedsageligt Song til bredbåndsudrulningen i Norden.

- Der er små overlap mellem TDC og Tele2, hovedsageligt relateret til Tele2's danske forretning. Vi vurderer, at en aftale, hvor TDC kører erhvervsområdet og Tele2 videresælger bredbånd er den bedste løsning, ræsonnerer Thomas Steen Hansen fra Alfred Berg.

Spørgsmålet er så, om de to selskaber kan enes om netop det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere