Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kinesiske investorer køber op i danske teknologi-virksomheder / Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma / Proact udbetaler alligevel udbytte

Kinesiske køber op i danske teknologi-virksomheder. Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma. Proact udbetaler alligevel udbytte. Dansk it-firma igang med corona-eventyr. Fejl i Danske Banks opkrævningssystem.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Mandagens morgen-briefing er sammensat og skrevet af Dan Jensen.

Kinesiske køber op i danske teknologi-virksomheder

365 danske virksomheder har investorer fra Kina eller Hong Kong bag sig - og omkring en fjerdedel af de danske virksomheder er teknologi-selskaber, viser en kortlægning, som Finans har udarbejdet.

“Det kan være et signal om, at Kinas aktive jagt på innovative løsninger, der skal bringe landet i en global førerrolle, også har bredt sig herhjemme,” skriver avisen.

Margrethe Vestager opfordrer her til, at europæiske lande aktivt opkøber aktieposter på lignende vis for at undgå, at for mange selskaber bliver overtaget af kineserne.

Rasmus Theede klar med nyt it-sikkerhedsfirma

Den tidligere it-sikkerhedschef i Mærsk, NNIT, KMD og det daværende CSC, Rasmus Theede, er sammen med Morten Holm Gregersen og John Talchow klar med sit eget it-sikkerhedsselskab, der har fået navnet CyberNordic.

“CyberNordic leverer en full-service sikkerhedsrådgivning, CISO as-a-service og sikkerhedskonsulenter som kan blive en integreret del af jeres organisation i alle anliggender, som involverer cyber- & informationssikkerhed,” meddeler de tre stiftere af selskabet.

Rasmus Theede i de senere år været selvstændig it-sikkerhedskonsulent. De tre stiftere har en fælles fortid i CSC, hvor Morten Holm Gregersen har været nordisk salgschef, mens John Talchow har været account executive.

Proact udbetaler alligevel udbytte

Svenske Proact IT Group udbetaler alligevel udbytte til sine aktionærer, meddeler selskabet.

Proact annullerede ellers i slutningen af marts de kommende udbetalinger på grund af Covid-19, hvilket du kan læse mere om her: Proact annullerer kommende udbetalinger af millioner af kroner på grund af Covid-19.

Men nu har selskabet altså ombestemt sig. Udbyttet bliver dog mindre end oprindeligt planlagt, i det selskabet har besluttet at udbetale 2,50 svenske kroner per aktie fremfor de oprindeligt planlagte 4,15 svenske kroner.

Selskabet begrunder beslutningen med højere markedsaktivitet end forventet samt med stabil økonomi og likviditet.

Disse faktorer har tilsammen ‘reduceret usikkerheden om selskabets evne til at håndtere pandemien,” meddeler det svenske selskab.

Dansk it-firma igang med corona-eventyr

Det lille danske it-firma Ocean Process er ifølge Børsen godt i gang med det, som avisen kalder for et ‘corona-eventyr i gigantiske Texas.’

Det lille selskab fra Holte står bag en app, der kan vise, om patienter får doseret deres medicin forkert og er nu ved at forsøge at udvikle en app, der på samme måde vil kunne hjælpe med at stoppe corona-smitten, skriver avisen.

“Amerikanerne er ikke vilde med at skulle isolere sig, så de tager sådan noget her meget alvorligt og hungrer efter en it-løsning. De er meget i panik over corona. Vi startede i Texas, fordi sydstaterne har nogle af de største problemer med virus. Men det har et stort markedspotentiale,” siger stifter Kaare Nørgaard.

Fejl i Danske Banks opkrævningssystem

Danske Banks interne revisionsafdeling advarede flere gange ledelsen om en række fejl i datakvaliteten i Danske Banks gældsinddrivelsessystemer, DXC og PF (‘Debt Collection System’ og ‘Personlige Fordringer’).

Det fremgår af en redegørelse, som banken har afleveret til Finanstilsynet, som du finder her.

Fejlene i de to gamle systemer fra henholdsvis 2004 og 1979 har betydet, at banken i årevis har opkrævet gæld i strid med inkassoreglerne fra en række kunder.

Topchef Chris Vogelzang meddelte fredag eftermiddag, at han ‘beklager situationen dybt.’

“Vi kan desværre ikke lave om på de fejl, der er begået og som ikke tidligere er blevet håndteret ordentligt. Men vi kan – og det er det, vi er i fuld gang med – sørge for, at vi undersøger problemerne til bunds, retter fejlene og kompenserer kunderne fuldt ud,” lyder det fra ham i en udsendt meddelelse, som du finder her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering