Godmorgen til denne uges første morgen-briefing, hvor vi endnu engang tager en tur gennem dagens korte it-nyheder. Bag tasterne sidder Jakob Schjoldager i dag.
Regeringen sætter ind over for farlige produkter på nettet med AI
I fremtiden skal AI hjælpe sikkerhedsstyrelsen med at finde frem til farlige produkter, der bliver solgt på nettet.
Det skal ske ved hjælp af et nyt værktøj, oplyser Erhvervsministeriet i en meddelelse.
"Danske forbrugere skal have ro i maven, når de handler online. Derfor har regeringen og Folketinget allerede skærpet indsatsen på området. Men med endnu et værktøj og ved hjælp af moderne teknologi kan vi nu også slå hurtigere ned på de hjemmesider, der forhandler farlige produkter," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Det er det digitale værktøj AIME, der gennem kunstig intelligens skal hjælpe ministeriet med at rydde ud i produkter, der bliver solgt på nettet, som ikke lever op til dansk lovgivning.
Ifølge erhvervsministeriet bliver AIME-værktøjet løbende bedre til at opdage produkterne, i takt med at det finder flere farlige produkter på nettet.
2021.AI får kapitaltilførsel på 12 millioner kroner
Den danske virksomhed 2021.AI har fået en ny kapitaludvidelse på 12 millioner kroner.
De nye penge kommer fra blandt andre Vækstfonden og Danmarks Innovations Fond.
"Vi er henrykte over at se den stigende interesse for vores Grace-platform, og compliance-løsninger fra vores kunder i hele verden. Vi forventer at efterspørgslen kommer til at accelerere i takt med, at mange organisationer bliver mere udfordret med AI-implementering," lyder det fra CEO og stifter Mikael Munck.
Pengene skal ifølge selskabet selv bruge til at udvide antallet af kunder uden for landets grænser.
KU fjerner PC’er og telefoner i eksperiment
De studerende på KU måtte undvære alle former for skærme i et udvalgt antal undervisningstimer.
Den digitale prøvelse var en del af et eksperiment, som ifølge universitetet selv, viste gode resultater. Brugen af de digitale hjælpemidler blev nemlig en distraherende for de studerende, lød beskyldning fra underviserne.
”Den her underviser følte, at de studerendes brug af f.eks. sociale medier på PC og Smartphones distraherede dem og forhindrede dem i at opnå en dybere læring. Til sidst blev frustrationen så stor, at han besluttede at forbyde alle skærme i bestemte lektioner, hvor de skulle diskutere forskellige emner," forklarer Katrine Lindvig, der er postdoc ved Institut for Naturfagenes Didaktik på Københavns Universitet i en pressemeddele
Og eksperimentet viste sig tilsyneladende at være vellykket, lyder det fra KU.
"De studerende føler sig tvunget til at være nærværende med hinanden, og det kan de godt lide. Når de pludselig ikke kan google sig frem til et svar eller mere viden om en teoretiker, skal de jo snakke sammen og gennem fælles refleksion løfte hinanden. Det højner engagementet og nærværet," siger Katrine Lindvig.
Firebenet robotter skal testes i Danmark
Den firebenet robot Spot fra den amerikanske robotvirksomhed Boston Dynamics, skal nu testes på Teknologisk Institut i Danmark.
Testen skal se nærmere på, hvordan vi kan udnytte den firbenede-teknologi i Danmark.
"I modsætning til de rullende robotter på hjul, som vi hidtil har set, så kan Spot med sine fire ben bevæge sig rundt på steder, hvor andre robotter ikke kan komme. Spot kan for eksempel bevæge sig rundt på meget ujævnt terræn, gå på trapper og begive sig ind i små rum," fortæller centerchef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen, i en pressemeddelelse.