Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google trækker snart stikket til musiktjenesten Play Music / Uber-konkurrent sætter pres på Uber: Dropper Californisk boykot / IT-branchen deltager i næste SIRI-kommission

Morgen-briefing: Google trækker snart stikket til musiktjenesten Play Music / Uber-konkurrent sætter pres på Uber: Dropper Californisk boykot / IT-branchen deltager i næste SIRI-kommission

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing fredag 21. august.

Morgenens nyhedsoversigt er signeret af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Google trækker snart stikket til musiktjenesten Play Music

Der er ikke længe til, at søgegiganten trækker stikket til sin musik-tjeneste til fordel for afløseren YouTube Music. Mellem oktober og slutningen af året vil Google Play Musik blive fjernet permanent, oplyser virksomheden i en mail til brugerne.

I praksis betyder det, at brugere skal overføre deres musiksamlinger, playlister, uploads og anbefalinger til YouTube Music snarest, hvis de vil bevare dem.

Første deadline kommer allerede inden for 30 dage, skriver Google, hvor app’en vil forsvinde fra Googles Play app-butik. Det bliver også dagen, hvor upload og download af musik med Musikmanager forsvinder, lyder det fra selskabet.

Googles musikbutik i Google Play lukker også ned om 30 dage, hvorefter det ikke længere vil være muligt at købe musik i Googles butik. Allerede foretagne køb overflyttes til YouTube Music, lyder det.

Uber-konkurrent sætter pres på Uber: Dropper Californisk boykot

Uber-konkurrenten og transporttjenesten Lyft, vil alligevel ikke droppe det californiske marked for sam- og taxa-kørsel.

Det sker efter at både Lyft og Uber har udmeldt, at man ville trække sig ud af det store californiske marked på grund af ny retsafgørelse i delstaten der kræver at virksomhederne behandler sine chauffører som ansatte. Dommen er blevet anket af begge virksomheder.

Det skriver finansmediet CNBC.

Begge virksomheder har indtil 25. august til at afgøre, hvorvidt de vil efterleve retskendelsen eller indstille den del af sine forretninger i delstaten.

IT-branchen deltager i næste SIRI-kommission

Direktør i IT-Branchen, Natascha Friis Saxberg, sidder med når den næste SIRI-kommission, version 4.0, skal udarbejde anbefalinger til, hvordan kunstig intelligens skal anvende etisk og samfundsmæssigt forsvarligt i Danmark.

”Danmarks force er, at vi er et fantastisk agilt samfund. Vi kan faktisk få ting til at lade sig gøre, fordi der er så kort afstand fra top til bund. Det giver os gode muligheder for f.eks. at blive global pioner inden for velfærdsløsninger, og de muligheder skal vi udnytte. Vi har ikke samme midler som store nationer, men vi er et ubureaukratisk og ukorrupt samfund. Det giver os en global konkurrencefordel,” udtaler hun til Berlingske Tidende.

SIRI-kommissionen samles fire gange årligt og tæller 16 medlemmer. Første SIRI-kommissionen blev stiftet i 2016 og præsenterede i juni 2020 sin seneste rapport ’Hvad skal vi med AI?”.

Ny navngivning hos Kombit: Nye begreber skal gøre systemer enklere

Kommunernes it-fællesskab Kombit, omdøber en stribe af organisationen forkortelser og begreber i den fælleskommunale infrastruktur, for at gøre dem mere overskuelige og dækkende.

Således bliver forkortelser som STS og fællesbetegnelser som ’støttesystem’ ændret til fælleskommunal efterfulgt af systemet funktions.

’STS Adgangsstyring’ bliver eksempelvis til Fælleskommunal Adgangsstyring, mens ’ Context Handler’ bliver til Fælleskommunal Adgangsstyring for brugere

Du kan se et overblik over de nye termer på hjemmesiden digitaliseringskataloget.dk.