Hackere er i stigende omfang begyndt at fokusere på at ramme Linux-systemer, der ellers i årevis har haft ry for at være relativt mere sikre end andre system-typer.
Ifølge de amerikanske myndigheder FBI og NSA er russiske hackere eksempelvis for tiden i fuld gang med at udvikle avanceret malware, der skal ramme Linux-systemer.
Denne malware kaldes for Drovorub og menes at være en del af Ruslands efterretnings-operationer, skriver ZDNet.
Ifølge NSA kan hackerne med Drovorup ubemærket stjæle filer og overtage kontrollen over ramte enheder.
Du kan læse mere om Drovorup i dette fact sheet fra NSA.
Drovorup er imidlertid ikke den eneste malware, der har Linux specifikt i kikkerten.
Microsoft har tidligere advaret mod Mirai-malwaren, der angriber Internet of Things-enheder, mens USA tidligere har opdaget den såkaldte VPN Filter-malware, der går efter routere.
“Der er stadig en farlig opfattelse hos mange om, at malware kun er et problem for Windows. Det ville have været nemmere at tro på for 10 år siden,” lyder det fra ZDNet.
Her peger man på, at Linux i stigende omfang i dag anvendes som grundlag for mange af verdens forretningsystemer, ligesom Linux-systemerne udgør en betydelig andel af de systemer, der driver clouden.
“Der er i dag relativt få trusler rettet mod Linux. Men der er ingen grund til at tro, at det blive ved med at være sådan,” lyder det.
ZDNet peger på, at mange mener, at Linux it-sikkerhedsmæssigt er stærkere end proprietære systemer på grund af den åbne kildekode.
Det underbygges af, at Drovorup eksempelvis kun kan ramme ældre Linux-versioner.
Alligevel er Drovorup-malwaren et eksempel på, at hackerne i stigende omfang nu går efter alle systemer, hvor de mener, at de kan hente en gevinst.
“Den farligste opfattelse for mange organisationer er, at de ikke vil blive mål,” lyder det.