Artikel top billede

(Foto: Nasa.org)

Så kom de første test-resultater: Så hurtig er Elon Musks satellit-bredbånd

Betatestere af Elon Musks Starlink-projekt, kan melde om rimelige bredbåndshastigheder fra rummet.

Når Elon Musk skyder raketter op med sin raketvirksomhed SpaceX er det for at sende mere end mennesker i kredsløb eller til Mars.

Det er også for at bringe en konstellation af bredbåndssatellitter i omløb, kaldet Starlink, som kan levere surfen på nettet uanset hvor brugerne står på kloden.

Projektet første brugere tester nu betaversionen af det satellitdrevne bredbånd, og melder om hastigheder, som minder om det der kan forventes af etablerede mobilnetværk, skriver netmediet Ars Technica.

Ifølge tests foretaget med benchmark-programmet Speedtest.net, oplever beta-testerne download-hastigheder mellem 11 og 60 mbps, mens der kan overføres med mellem fem og 18 mbps, når der oploades data.

Selve netværkets responstider varierer mellem 20 og 94 millisekunder.

Mens Starlink ikke kan måle sig med de fleste danske bredbåndsløsninger, hvor over 92 procent af bredbåndskunder har adgang til 100 mbps forbindelse eller hurtigere ifølge Erhvervsstyrelsen, kan det give en aflastning de steder, hvor selv mobildækningen ikke rækker, da de leverede hastigheder matcher det 3G og 4G-netværk leverer.

Starlink netværket er fortsat ikke fuldt funktionsdygtigt. I øjeblikket svæver 600 Starlink satellitter omkring Jorden, mens selskabet har søgt om at tilladelse til at opsende i alt 12.000 satellitter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere