Google har med et snuptag slettet DR’s ellers blandt børn ret populære Ramasjang-app fra sin app store.
Det skyldes, at Google mener, at børne-appen forherliger vold, rygning og andre ting, som selskabet ikke vil formidle.
Politiken skriver, at Google er utilfreds med, at appen blandt andet ‘indeholder skildringer af tobak, piber og andre aktiviteter, der ikke er passende for børn, som er under 13 år.’
En af kritikpunkterne er, at der anvendes lakridspiber i børneprogrammet Ramasjang Mysteriet, hvor værten optræder som en karikatur på Sherlock Holmes med blød hat og (lakrids)-pibe.
Et andet kritikpunkt er den kendte spradebasse Onkel Reje, der blandt andet tæver ninjaer.
DR er meget utilfreds med, at en global aktør forsøger at redigere i DR’s indhold.
Mediedirektør Henriette Marienlund siger til Politiken, at det ‘simpelthen’ ikke går, at Google forhindrer, at man kan hente appen.
Vil ikke diskutere indhold med Google
“Vi har noget indhold, vi mener, har værdi over for danske børn med danske værdier, og så kommer der en global aktør på den her måde og vil redigere vores indhold,” siger hun.
Hun påpeger desuden, at DR ‘selvfølgelig’ hele tiden skal diskutere, hvad der er godt og dårligt børneindhold.
“Men jeg skal ikke diskutere det med Google,” siger hun.
På Facebook skriver kulturminister Joy Mogensen (S), at ‘det er helt på månen,’ at Google fjerner indholdet på dette grundlag.
Verdensførende
“Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. Google ved slet ikke hvad de taler om. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede, der er absolut intet Google kan lære DR om at tale med børn,” skriver hun her.
Joy Mogensen vil nu have ‘en samtale’ om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur - ikke mindst efter, at Google fornylig også fjernede al dansk musik fra YouTube.
Det kan du læse mere om her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation
“Google skal slet ikke censurere dansk public service-indhold i Danmark. Men Google har en dominerende stilling, så hvordan kan man komme ud til danskerne og til unge mennesker uden om dem?,” spørger kulturministeren.
“Den anden dag fjernede Google al dansk musik fra YouTube i forsøget på at presse danske musikere ned i pris. Vi er nødt til at have en samtale om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur,” lyder det fra ministeren.
Læs også: