Artikel top billede

Apple tager igen førertrøjen: Nu er det igen klodens mest værdifulde selskab

Teknologi-giganten er samtidig tæt på at runde endnu en historisk milepæl for en amerikansk virksomhed.

Den amerikanske tech-gigant kunne for et par år siden kalde sig for USA’s mest værdifulde selskab, da det blev den første amerikanske virksomhed der rundede en markedsværdi på en billion dollars – på engelsk omtalt som ’a trillion dollar’.

Efter to år med op og nedture, men altså flest opture, kan Apple, til trods for handelskrig og pandemi, kalde sig for verdens mest værdifulde selskab.

Se også: Apple nærmer sig pladsen som det første amerikanske selskab med en værdi over en billion dollar

Det sker efter at Apple i sit seneste kvartalsregnskab kunne præsentere nogle forrygende tal, der sidst i forrige uge fik aktien til at stryge 10,5 procent i vejret.

Aktiestigning kom samtidig med et aktiespilit, der fik Apples samlede børsværdi til at skyde forbi klodens hidtil mest værdifulde børsnoterede selskab, saudiske Saudi Aramco. Det skriver det amerikanske finansmedie CNBC.

Tæt på ny rekord

Selv efter sidste uges kursridt synes Apple at være snublende nær ved at runde en anden rekord. Blot en halv time efter børsåbningen 3. august, nåede Apples aktie en kurs på 444,9 amerikanske dollar, hvilket værdifastsætter Apple til 1.918 milliarder dollar.

Det betyder, at blot få procents yderlige stigning vil få Apple til at blive den første amerikanske virksomhed, der runder de magiske to billioner i markedsværdi.

Se også: Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere