Godmorgen og velkommen til mandagens morgen-briefing, der er den første morgen-briefing fra Computerworld på denne side af sommerferien.
Vi håber, at du har haft en god sommer, og du møder opladet, iderig og humørfyldt på arbejde, og at dit efterår bliver frugtbart, frodigt og udbytterigt.
Lad os springe ud i det. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.
Amazon får grønt lys til opsendelse af tusindvis af satelitter
De amerikanske myndigheder giver Amazon grønt lys til under satellit-projektet Projekt Kuiper at opsende 3.263 internet-satelliter i kredsløb om jorden.
Satelliterne skal anvendes til fra rummet at sikre bredbånd til områder - i første omgang i USA - der i dag ikke har adgang til højhastigheds-forbindelser.
Amazon meddeler, at selskabet vil investere yderligere 10 milliarder dollar i projektet.
Projektet minder om det konkurrerende SpaceX-projekt, som Elon Musk står bag. SpaceX har allerede satelliter i kredsløb.
Det kan du læse mere om her: Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter.
Du kan læse Amazons meddelese om godkendelsen her.
Mobiltrafik eksploderet over sommeren
Stevn Klint på Sjælland har været det sted i Danmark, hvor mobiltrafikken er steget mest i sommeren på Telenors mobilnet.
Ifølge Telenors opmålinger er datatrafikken på Stevns Klint og området omkring Rødvig på egnen blevet otte-doblet over sommeren.
Datatrafikken på den lille ø Agersø mellem Sjælland og Langeland er steget med 385 procent, mens datatrafikken omkring Harboøre i Vestjylland er blevet tredoblet i uge 28 og 29 - altsammen sammenlignet med de tilsvarende uger i fjor.
Telenor ser det som et klart udtryk for, at danskerne har holdt ferie herhjemme denne sommer.
”Tallene fra vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har valgt at holde ferien i Danmark i år. Derudover ser vi, at nogle steder overrasker mere end andre, i det datatrafikken i udvalgte byer nærmest er eksploderet sammenlignet med sommerferien sidste år,” lyder det fra Telenor.
Teenagere anholdt for Twitter-hack
Amerikansk politi anholdte fredag den 17-årige Graham Clark fra Florida i USA.
FBI og den amerikanske efterretningstjeneste mener, at den unge mand står bag det hidtil største sikkerheds-brud på Twitter i midten af juni, hvor ukendte gerningsmænd tog kontrol over en række store Twitter-konti - herunder dem, der tilhører Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk, Kanye West og flere andre.
Politiet har desuden anholdt flere unge mennesker, som de mener har samarbejdet med 17-årige Graham Clark, nemlig 22-årige Nima Fazeli fra Florida og den 19-årige brite Mason Sheppard.
De to er også kendt under deres hackernavne ‘Rolex’ og ‘Chaewon,’ hedder det.
De tre unge hackere risikerer at komme i fængsel i mange år for hacket.
Du kan læse mere om hacket her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel.
SAP-topchef: Europa mangler it-folk - risikerer at blive hægtet af
Europa skal passe på ikke at blive hægtet af innovations-kapløbet med USA og Kina, siger SAP’s nye topchef, Christian Klein til Financial Times.
Den blot 40-årige topchef siger til avisen, at Europa allerede nu halter bagefter, når det gælder talent-masse og mængden af dygtige mennesker, som it-selskaber kan rekruttere.
Han siger til avisen, at det vigtigt, at alle lande i Europa satser stort på udvikling og uddannelse.
Ifølge ham er SAP’s egen rekruttering et godt eksempel på problemstillingen: Når SAP slår udvikler-stillinger op i Europa, får selskabet typisk 20-30 ansøgninger, mens det i Asien får 100 ansøgninger, siger han.
Meldingen kommer jo iøvrigt samtidig med, at danske uddannelses-institutioner melder om rekord-optage på danske it-uddannelser.
Det kan du læse mere om her: Rekordmange optaget på it-uddannelserne i år: Her er de tre it-uddannelser, der optager flest studerende.