Artikel top billede

- Resultatet er meget tilfredsstillende. Vi har blandt andet nydt godt af en lang række større SAP-projekter, som er i gang herhjemme, siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør for Omada.

Omada er Danmarks dygtigste it-selskab

Top 100 2004 Omada er kåret som Danmarks dygtigste it-virksomhed 2004 på Computerworlds Top 100-konference. Selskabet har skabt en profitabel forretning på et stykke software, som holder styr på processerne, når virksomheder kaster sig ud i dyre og langvarige SAP-projekter.

Softwarevirksomheden Omada fra København er et synligt bevis på, at det gamle mundheld, "når det regner på præsten, drypper det på degnen", også gælder i 2004.

Københavnerne har nemlig stor succes med projektstyrings-softwaren Omada Applications, som sørger for, at virksomheder kommer sikkert i mål, når de går i gang med større ERP-projekter.

Omada, som bor i en renoveret fabrikshal ved udmundingen af Kalkbrænderihavnen i Hellerup, rider dermed indirekte med på den succesbølge, som i øjeblikket løfter verdens største leverandør af virksomhedssystemer, SAP, frem.

Softwarekæmpen kunne i 2. kvartal 2004 prale af en salgsfremgang på 15 procent, mens de nærmeste konkurrenter, Siebel, Peoplesoft og Oracle, alle fremviste dalende salgskurver.

SAP's fremgang blegner imidlertid, når man sammenligner den tyske koncerns regnskabstal med den københavnske softwarevirksomheds resultater. I 2003 steg Omadas omsætning med 56 procent og hver af selskabets i gennemsnit 14 medarbejdere fyldte godt en halv million kroner i selskabets pengekasse.

- Resultatet er meget tilfredsstillende. Vi har blandt andet nydt godt af en lang række større SAP-projekter, som er i gang herhjemme, siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør for Omada.

Klar til international ekspansion

Omada - der betyder hold på græsk - og direktøren, som stiftede selskabet tilbage i 2000 sammen med broderen Thomas Boel Sigurdsson, vennen Morten Mygind Nielsen og en kollega, Lars Michael Rasmussen, har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at vi har store ambitioner, og de er langtfra opfyldt endnu. Jeg regnede med, at vi ville være 30 ansatte i 2003, men den målsætning har vi endnu ikke kunnet opfylde. Det kan vi nu, hvor vi har en sund forretning og råd til ekspansion, siger Morten Boel Sigurdsson.

Selskabet har i dag 18 medarbejdere og åbnede i 2003 et kontor i London, men har med direktørens ord endnu ikke fået hul på det engelske marked. Ved etableringen af virksomheden i 2000 var armbevægelserne og troen på egne evner også store. Direktøren talte dengang om penge til ekspansion via en børsnotering.

- De planer er skrinlagt. Vi satser i dag på organisk vækst, og leder med lys og lygte efter internationale partnere, som kan implementere vores software hos internationale kunder. så kan vi koncentrere os om vores kerneforretning, som er fortsat udvikling af Omada-applikationerne, siger Morten Boel Sigurdsson.

Drøm om international ekspansion

Omada har i dag solgt 20.000 brugerlicenser i primært Danmark. Kunderne er 30 store virksomheder og en lang række mindre. Direktøren forventer, at antallet af kunder mangedobles, når virksomhedens drøm om international ekspansion skal realiseres i 2005.

Den internationale ekspansion skal blandt andet sikres gennem mere markedsføring af pakke-software og ved at videreudviklere produkterne.

SAP-fortid gavner forretningen

Da stifterne etablerede virksomheden for fire år siden, var grundideen at skabe et værktøj, som kunne hjælpe en virksomhed med at styre et SAP-, Siebel- eller andet ERP-projekt sikkert i mål uden kolossale ekstraregninger og overskridelser af tidsfrister. En virkelighed, som mange it-folk vil nikke genkendende til.

Ifølge direktøren viser Omadas erfaringer, at en virksomhed med 500 ansatte kan spare 20 til 30 procent af de samlede omkostninger på et it-projekt, hvis de køber projektstyrings-softwaren.

Ideen til softwaren stammer blandt andet fra Morten Boel Sigurdssons fire år hos SAP Danmark, hvor han på nærmeste hold stiftede bekendtskab med de udfordringer og fælder, der gemmer sig i de store SAP-projekter.

- Den tid viste mig, at det vigtigste ved store it-projekter er, at man har styr på de forskellige arbejdsprocessor og gemmer dokumentationen, så man bevarer værdierne, den dag konsulenterne forlader virksomheden, siger direktøren.

Kun fire en halv af Omadas medarbejdere er softwareudviklere, mens resten er management-konsulenter med SAP-kompetencer. En stor del af selskabets forretning ligger i SAP-projektledelse, og består i at rådgive virksomhederne om, hvordan de bedst muligt håndterer driften af SAP-systemet i kompetencecentret.

Netværk betyder alt

Fortiden hos SAP Danmark - og før det A. P. Møller-koncernen - har forsynet direktøren med et solidt netværk, som Omada har brugt flittigt til at få afsat softwaren. Selskabet har blandt andet solgt Omada-applikationen til store danske virksomheder som Post Danmark, TDC, Jysk, PFA og Dong.

- Der er ingen tvivl om, at vi har trukket store veksler på netværket herhjemme og kan takke det for en del af vores gode resultater, men vores videre ekspansion afhænger af, om vi er i stand til at få etableret samarbejder med partnere i udlandet, som har tilsvarende netværk at trække på, siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada blev etableret med støtte fra investeringsselskabet Industri Udvikling, som ellers primært skyder penge i industri- og fremstillingsvirksomheder. Selskabet ejer i dag 21,4 procent af Omada. 

- Vi fik pengene på et tidspunkt, hvor vi mente, at vi havde hårdt brug for kapital. Det viste sig, at det ikke var tilfældet, men det gav Omada en vis soliditet og økonomisk sikkerhed, siger Morten Boel Siggurdsson.

Artiklen stammer fra Top 100-magasinet, som følger med den trykte udgave af Computerworld på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere