Eks-direktør får forbud mod at bruge it-navn

It-selskabet PRC-data har fået nedlagt fogedforbud mod, at den tidligere direktør Gerner Petersen benytter navne, der indeholder forbogstaverne PRC. Det rammer blandt andet den tidligere direktørs konkurrerende webbutik PRC-direct. Men Gerner Petersen giver ikke op.

Hardwareforhandleren PRC-data har fået nedlagt forbud mod, at den tidligere direktør Gerner Petersen bruger navnet PRC til at markedsføre sine egne forretninger.

Gerner Petersen blev fyret fra PRC-data 1. januar, og han har siden benyttet navnet PRC Group. Han har også stiftet en konkurrent til sin tidligere arbejdsplads under navnet PRC-direct, med en tilhørende webbutik med hardwaresalg på adressen www.prc-direct.dk.

Men det må han ikke, lyder det i fogedkendelsen, som fratager Gerner Petersen retten til at bruge navnene. Den betinges af en bankgaranti på 200.000 kroner fra PRC-data, i fald en senere retssag skulle give et andet udfald.

- Vi er glade for, at der ikke er nogen, som kan genere vores navn. Man har selvfølgelig prøvet at stille os i et dårligt lys, og det har ikke været særligt morsomt. Vi vil bare have lov til at passe vores forretning, siger Ivan Tyrsted, direktør i PRC-data.

Striden fortsætter

De to parter har ligget i strid om virksomhedsnavnene i månedsvis, og sagen er med kendelsen i fogedretten ikke afgjort endnu.

Fogedforbuddet træder i kraft den 28. september, og fra da af må Gerner Petersen ikke benytte nogle navne, der anvender forkortelsen PRC. Advokat for PRC-data, Henning Lilienskjold, forklarer, at fogedforbuddet skal prøves ved Sø- og Handelsretten.

- Det tager som minimum et år, og i mellemtiden står fogedforbuddet ved magt, siger advokaten.

Men Gerner Petersen forventer at køre sin virksomhed videre som hidtil ved at udfordre fogedkendelsen med det samme.

- Jeg tror meget på det danske retssystem, og jeg vil køre det så langt som det kræver, siger Gerner Petersen.

Han har alligevel netop sikret sig domænenavnet Pcdirect.dk, som han også forventer at tage i brug og som han ikke regner med at PRC-data kan gøre indvendinger imod.

Købte sig til et PRC-navn

Gerner Petersen mener blandt andet at have ret til at bruge PRC-navnene, fordi han tidligere på året købte navnet PRC Components fra selskabet Sophus Berendtsen, som havde registreret det som binavn.

Han er derfor rasende over, at PRC-data har registreret samme navn som binavn for nylig. Det kunne PRC-data, fordi det stod ledigt i aktieselskabsregistret. Gerner Petersens eget selskab PRC Group, som PRC Components blev opført som binavn til, er nemlig et privatejet selskab.

Gerner Petersen har desuden truet PRC-data med politianmeldelse for identitetstyveri, idet selskabet har ændret registreringer på en række domænenavne hos en amerikansk domæneregistrant.

Fra PRC-datas side har man imidlertid den forklaring, at den givne ID var brugt i virksomhedssammenhæng til selskabets domæner, og at Gerner Petersen derfor ikke havde ret til at benytte den efter sin fyring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere