Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’ / 80 danskere har benyttet Smittestop-appen / Nye regler for netneutralitet

Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’. 80 danskere har benyttet Smittestop-appen. Nye regler for netneutralitet. Danske Ageras får Rabobank som medejer - køber op i Holland. Hitachi og Microsoft indgår strategisk samarbejde. Nordisk blockchain-samarbejde skal sikre bæredygtig seafood.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing, der samtidig bliver den sidste morgen-briefing fra Computerworld på denne side af sommerferien.

Morgen-briefing holder nemlig også sommerferie, som varer hele juli. Vi er klar igen mandag 3. august med den daglige samling af friske morgen-nyheder direkte i din indbakke.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Bredbåndspuljen får kritik: ‘Det er ikke i orden’

Mobilselskabet 3’s administrerende direktør, Morten Christiansen, er ikke tilfreds med Energistyrelsen, som han fortæller har opfordret en række husstande til at søge tilskud til etablering af fibernetværk via Bredbåndspuljen.

Det sker i en artikel i Berlingske

Morten Christiansen skriver i en replik hertil på LinkedIn, at styrelsen har opfordret de pågældende til at søge tilskud til ‘kablet bredbånd, selv om de allerede har en god forbindelse.’

Det gælder også kunder hos 3, der ifølge direktøren er ‘glade for deres mobile bredbånd. Det er ikke i orden,” skriver han.

Du kan læse mere om Bredbåndspuljen her: Nu kan du søge om støtte til udrulning af bredbånd: Bredbåndpuljen 2020 åbner for ansøgninger til 100 millioner kroner.

80 danskere har benyttet Smittestop-appen

Den danske Smittestop-app er siden lanceringen for en uge siden blevet downloadet 497.000 gange, meddeler Sundhedsministeriet.

Du kan læse mere hos Sundhedsministeriet her.

Men blot 80 personer har benyttet sig af den funktion, hvor brugeren giver besked til andre brugere af appen om, at man har været testet positiv.

Computerworld kunne for et par dage siden fortælle, at opgaven med at drifte og videreudvikle Smittestop, der er udviklet af Netcompany, går i udbud efter sommerferien.

Det kan du læse mere om her: Staten vil sende Smittestop-app i udbud efter sommerferien.

Nye regler for netneutralitet

Foreningen af europæiske tilsynsmyndigheder for elektronisk kommunikation (Berec) er klar med nye retningslinier for netneutralitet, som erstatter de seneste retningslinier, der blev vedtaget i 2016.

Ifølge Energistyrelsen præciserer de nye retningslinier blandt anden anvendelsen af såkaldt zero-rating samt omfanget af de informationer, som internetydbydere skal levere til brugerne.

Desuden indeholder de nye retningslinier en del om anvendelsen af 5G.

“Præciseringerne i de nye retningslinjer vil skabe yderligere gennemsigtighed for de betingelser, teleindustriens aktører skal overholde for at deres udbudte internetadgangstjenester efterkommer EU-reglerne om netneutralitet,” lyder det fra Energistyrelsen.

Du finder de nye retningslinier for netneutralitet her.

Danske Ageras får Rabobank som medejer - køber op i Holland

Danske Ageras køber det hollandske regnskabsprogram Tellow af den hollandske storbank Rabobank, der med salget træder ind i ejerkredsen bag Ageras.

Tellow er ifølge Ageras det hollandske svar på det danske regnskabsprogram Billy.

“Vi køber Tellow for at udbygge det samlede økosystem, der leverer 360 graders regnskabsservices og finansielle ydelser til de små og mellemstore virksomheder,” meddeler stifter og CEO i Ageras Gruppen, Rico Andersen i en udsendt meddelelse.

Ageras beskæftiger omkring 140 medarbejdere i Ageras, regnskabsselskaberne Billy, Meneto samt altså Tellow.

Hitachi og Microsoft indgår strategisk samarbejde

De to tech-giganter Microsoft og Hitachi indgår en strategisk alliance, der skal fremme udviklingen af digitale løsninger til produktion og logistik, som det hedder.

Blandt andet vil de to selskaber samarbejde om at udvikle predictive løsninger, der på baggrund af data kan forudsige eksempelvis efterspørgel og lignende.

Med samarbejdet vil Hitachi integrere en række løsninger - herunder Lumada og HX-serien - i Microsofts cloud-univers Azure.

Nordisk blockchain-samarbejde skal sikre bæredygtig seafood

Et nyt samarbejde mellem en række norske fiske-producenter, IBM og Atea vil udvikle en blockchain-løsninger, der gør det muligt at spore fiske-produkter.

Det skal give forbrugerne øget og detaljeret indsigt i de fisk og skaldyr, som de sætter tænderne i om eksempelvis oprindelse, kvalitet, opdrætsmetoder og lignende.

“Det private blockchain-netværk registrerer data om tid og sted for fangsten, information om forsyningskæden som opdateringer om forsendelse og toldgodkendelse og sågar også temperaturen, som kan deles med udvalgte parter.,” meddeler parterne.

Den nye blockchain bygger på IBM’s Blockchain Transparent Supply, der ifølge selskabet “gør organisationer og konsortier i stand til hurtigt at bygge deres eget blockchain baserede økosystem for mere forbedre forsyningskæden på tværs af industrier.”

So long

Det var ordene fra Computerworlds morgen-briefing-hold i denne omgang.

Vi skrives ved igen mandag 3. august, hvor morgen-briefingen er tilbage fra sommerferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere