Danske pirater samler ind til retshjælp

En dansk gruppe af personer, der støtter piratkopiering af film og musik, vil nu samle penge ind til fildelere, der skal i retten. Gruppen mener, at kontant støtte vil kunne ruste folk, der får erstatningskrav fra musik- og filmbranchens vagthunde. Antipiratgruppen bakker op om initiativet.

Det skal være slut med at stå med håret i postkassen, hvis man bliver beskyldt for at dele ophavsretsbeskyttet materiale på nettet. Det mener Piratgruppen, der er en dansk organisation af fildelere.

Piratgruppen har netop lanceret en digital retshjælp, hvor frivillige donationer via gruppens hjemmeside skal gøre det muligt at søge penge til advokatbistand, når ens sag skal vurderes.

- Vi har flere gange oplevet, at folk har undladt at gå imod Antipiratgruppens trusler på grund af manglende viden eller manglende økonomi, siger Piratgruppens talsmand, Claus Pedersen.

Antipiratgruppen - som varetager rettighederne for den danske film- og musikbranche - hilses initiativet yderst velkomment.

- Vi synes, det er en rigtig god ide. Vi opfordrer altid dem, vi kontakter, til at lade sig repræsentere af en advokat. Det er vigtigt, at man får advokatbistand, når man står i sådan en sag, siger advokat Torben Steffensen, der er talsmand for Antipiratgruppen.

Piratgruppen vurderer, at udgifterne til at få en advokat til at vurdere sin sag typisk løber op i mellem 2.000 og 3.000 kroner.

- Vi håber, at den digitale retshjælp vil kunne finansiere sager, hvor fildelere oplagt har retten på deres side, men måske mangler nogle tusinde kroner til en advokat, tilføjer Claus Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere