Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing.
Ved tasterne er Alexander Haslund, og her følger dagens første nyhedsoverblik fra Computerworld.
SimCorp slår tre europæiske forretninger sammen
SimCorp og topchef Klaus Holse har valgt at slå sine tre europæiske markedsenheder sammen til én.
Det skriver det danske selskab i en meddelelse.
Fusionen betyder, at de tre europæiske enheder Centraleuropa, Sydeuropa samt Storbritannien, Nordeuropa og Mellemøsten bliver slået sammen til en forretningsenhed.
Manøvren sker for at opnå en bedre kundeforståelse og en større agilitet på tværs af Europa, lyder det.
Direktør for Storbritannien, Nordeuropa og Mellemøsten, Hans Otto Engkilde, bliver direktør for den nye samlede forretningsenhed.
cBrain opjusterer forventningerne til 2020
Danske cBrain forventer trods coronakrise en øget vækst i 2020.
Tidligere forventede cBrain en omsætningsvækst på minimum 12 procent. Nu forventer softwarevirksomheden en vækst på mellem 14 og 16 procent.
Det skriver Børsen i morgenens avis.
De positive takter skyldes øget effektivt og en forretning, der ikke har været berørt, lyder det.
"Grundet covid-19-krisen har cBrains medarbejdere siden medio marts arbejdet hjemmefra. Men både projektleverancer og support af kunder er gennemført som planlagt, blot virtuelt, samtidig med at Cbrain i flere tilfælde kan notere en øget effektivitet," lyder det i en meddelelse.
I løbet af maj offentliggjorde cBrain to store ordrer i Tyskland, hvoraf den ene havde en værdi af et tocifret millionbeløb.
Kampagne skal gøre danskerne opmærksomme på digitale fælder
Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner lancerer i samarbejde kampagnen 'Et klik kan ændre alt'.
Med kampagnen skal danskerne blive bedre til at styre uden om svindel.
Blandt andet byder den på en 'test-dig-selv', hvor danskerne kan teste sig selv for at finde ud af, om de er gode til at spotte de digitale fælder.
"I Digitaliseringsstyrelsen ligger det os meget på sinde at beskytte danskerne mod digitale fælder. Vi kan desværre se, at it-kriminalitet følger med og bliver mere avancerede, så det er helt afgørende, at danskerne bliver endnu bedre til at genkende de digitale fælder," udtaler Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen i en meddelelse.
Lille dansk spilvirksomhed lukker ned
Tunnel Vision - en dansk spilvirksomhed fra Aalborg - har valgt at trække stikket.
Det skriver ITWatch.
Virksomheden begyndte som et semesterprojekt på Aalborg Universitet, og har udviklet spillet Lightmatter, der udkom i begyndelsen af i år.
Holdet bag virksomheden nåede et mål om at udvikle et spil fra start til slut, men har altså nu valgt at gå hvert til sit. De gør opmærksom på, at beslutningen blev truffet inden coronakrisen.
It-virksomhed sender medarbejdere i karantæne efter demonstration
Den danske it-virksomhed Queue-it har bedt de medarbejdere, der har været til demonstration i den seneste tid, om at blive hjemme, indtil de er testet negativt for corona-virussen.
Det skriver medstifter af Queue-it Camilla Ley Valentin på Linkedin.
Hendes opslag kommer efter, at mere end 15.000 mennesker søndag i København var samlet til en Black Lives Matter-demonstration lovligt.
Hun skriver i en kommentar, at hun har stor sympati for ønsket om at støtte ved at demonstrere, men at en gruppe medarbejdere er decideret utrygge, fordi så mange har været til demonstrationen.
"Vi har bedt dem ikke møde fysisk på arbejde, før de er testet negativ for COVID-19, hvilket i praksis betyder, at de er ude hele ugen, da man skal vente fire dage efter eksponering (demonstrationen), før man kan teste," skriver hun.
Queue-it står bag et kø-system til websites, der kan sikre, at de ikke crasher, når de udsættes for pres, hvilket blandt andet er blevet brugt af Nemlig.com under corona-krisen.
Beskrivelse af offentlige datasæt og datakataloger er nu åben for kommentering
Digitaliseringsstyrelsen inviterer alle med interesse for datasæt og datakataloger til at kommentere et udkast til en ny dansk anvendelsesprofil.
Det er den såkaldte specifikation DCAT-AP-DK 2.0, der beskriver datasæt og datakataloger i dansk fællesoffentlig regi, der er åben for kommenteringen.
Digitaliseringsstyrelsen har udformet et udkast med repræsentanter fra kommuner, regioner og statslige myndigheder.
Kommenteringen er åben indtil 5. august 220.
Tesla-aktie buldrer i vejret efter fremgang i Kina
Tesla har sat en ny aktierekord, efter at aktien mandag nåede op i en kurs på 949,92 dollar.
I juni kunne aktien handles helt ned til 177 dollar.
Optimismen i markedet skyldes solid fremgang i Kina.
Ifølge China Passenger Car Association blev der solgt 11.095 Model 3-biler i Kina i maj. Måneden før lå det tal på 4.000, hvor Kina stadig var ramt af coronakrisen og nedsat produktion.
Det skriver Børsen i morgenens avis.
Det er fra en helt ny fabrik i Shanghai, at Tesla-bilerne bliver produceret. Fabrikken har fået investeringer på 1,6 milliarder dollar fra lokale og statskontrollerede kinesiske banker.
Forventningen er, at der vil være endnu højere efterspørgsel efter Model 3 i denne måned.