Et australsk forskerhold hævder, at det har sat hastighedsrekord på internettet.
Ifølge BBC har forskerne således registreret en hastighed på intet mindre end 44,2 terabit per sekund (tbps).
Det er en hastighed, der vil gøre det muligt at downloade mere end 1.000 hd-film på mindre end et sekund.
Til sammenligning viste en undersøgelse i 2019 fra det britiske firma Cable.co.uk, der sammenligner bredbåndspriser, at vi i Danmark har en gennemsnitlig hastighed på 49,19 mbit.
Brugte banebrydende teknologi
De australske forskere, der kommer fra universiteterne Monash University, Swinburne University og RMIT University, har dog også måtte tage usædvanlige metoder i brug for at opnå den høje hastighed.
Ifølge BBC har forskerne erstattet traditionel hardware fra teleudbyderne med et særligt stykke udstyr, der er kendt som en ”micro-comb.”
Udover micro-comben blev der ifølge BBC anvendt eksisterende teleinfrastruktur.
”Micro-combs tilbyder enorme muligheder for, at vi i fremtiden kan imødekomme verdens umættelige behov for båndbredde,” siger professor David fra Swinbrune University til BBC.
Kan styrke infrastrukturen
Selvom de enorme hastigheder, der blev opnået i forsøget, langt overgår behovet hos almindelige forbrugere i dag, så kan den bagvedliggende teknologi kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtidens informationssamfund.
Her kan teknologien være med til at styrke den generelle internetinfrastruktur og opfylde behovene i brancher med et særligt stort behov for båndbredde, lyder det ifølge BBC.
Bill Corcoran, der underviser i elektriske systemer og computersystemer på Monash University, påpeger over for BBC, at de nye forskningsresultater viser, at den fiberinfrastruktur, som gennem de seneste år er blevet udrullet i store dele af verden, også har potentiale til at kunne udgøre ryggraden i fremtidige kommunikationsnetværk.
”Og vi taler ikke bare om Netflix her. Den her data kan anvendes af selvkørende biler og fremtidige transportformer, og den kan bidrage inden for medicinalsektoren, uddannelsessektoren, finanssektoren og i e-handelsbranchen” siger han.