Artikel top billede

Den danske it-branche kan knække midt over i kølvandet på corona-krisen

Der er stor ulighed i, hvordan den økonomiske krise forårsaget af corona-pandemien, vil påvirke it-virksomheder.

Med al sandsynlighed, vil den danske it-branche se væsentlig anderledes ud, når det kommer på den anden side, at den verserende corona-krise.

Branchen kan dog knække midt over, hvor enkelte virksomheder vinder andele og konsoliderer, mens andre er blot få måneder fra at dreje nøglen om, skriver Børsen.

“Det kan udmønte sig i konkurser, men det vil helt sikkert også give yderligere fart til konsolideringen. Jeg tror, at vi kommer til at se, at flere økonomisk pressede virksomheder vil blive helt eller delvist overtaget,” siger analysedirektør hos rådgivningsvirksomheden IDC, Jan Horsager, som forventer, at it-branchen vil gennemgå et udskillelsesforløb i den kommende tid.

Læs også: Mere end hver anden danske it-virksomhed mangler betaling fra kunderne: Kan ende i tsunami af konkurser

Meldingen underbygges af tal fra brancheorganisationen IT-Branchen, som i en undersøgelse foretaget blandt 111 medlemmer erfarer, at over halvdelen har oplevet fald i omsætningen, mens 30 procent oplever en stigning i omsætningen.

Blandt de adspurgte svarer en sjettedel, at deres kassebeholdning er tom indenfor de næste tre måneder.

"Vi ser allerede de første konkurser nu på tværs af erhvervslivet. Vi har været i gang i seks uger, og det er heromkring, at det sker. Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj, når næste lønrunde skal effektueres," siger Natasha Friis Saxberg til Computerworld og tilføjer:

"Det er alvorligt. Der er ved at være en konkurs-tsunami nu. Den manglende likviditet kommer til at sætte sig nu i forhold til konkurser og nedskalering af omkostninger i form af leasing af biler, medarbejdere, lokaler og rengøringshjælp. Det er alt det, der kan skæres."

Se også: Danske it-virksomheder forventer at løbe tør for penge i løbet af seks måneder: "Jeg er meget bekymret for, hvad der sker ved udgangen af maj"




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere