Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app / Ny it-uddannelse i Aarhus / Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app. Ny it-uddannelse i Aarhus. Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen. Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning. Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq.

Godmorgen fra Computerworld, hvor du netop har åbnet ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app

Mens mange danske organisationer er i fuld gang med at vende tilbage til kontorer og lokaler i disse dage, arbejder Digitaliseringsstyrelsen ‘ på højtryk’ på at klargøre den danske smittesporingsapp.

Twitter skriver styrelsens direktør, Adam Lebech, at det sker efter, at Apple og Google har frigivet deres fælles API, som bliver ‘kernen i den’ danske app.

“Vi arbejder på højtryk med at færdiggøre appen i et stærkt internationalt samarbejde. 22 lande og nogle amerikanske delstater er pt. i gang,” skriver Lebech.

Du kan læse mere om API’en her: Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Ny it-uddannelse i Aarhus

En ny it-uddannelse i it-arkitektur i Aarhus skal få flere kvinder til at vælge en karriere i it-branchen, lyder det fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag den nye professionsuddannelse, som får studiestart i januar 2021.

Ifølge Erhvervsakademi Aarhus vil uddannelsen anlægge et helhedssysn på virksomhedernes it-anvendelse med en it-arkitekts tilgang.

"De nye bachelorer vil være skarpe til hardcore teknologifag, men også have indsigt i forretningen og kunne tænke i helheder. Dimittenderne vil meget målrettet kunne være med til at dække den alvorlige mangel på kvalificeret it-arbejdskraft," lyder det fra uddannelses-institutionen.

Man kan læse mere om den nye uddannelse her.

Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Antallet af cybertrusler er i løbet af de seneste 100 dage steget med 33 procent, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Mimecast.

Selskabet meddeler, at det siden januar har opdaget mere end 60.000 falske websites med referencer til Covid-19, ligesom selskabet har blokeret for 83 millioner mails relateret til virussen.

“Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO,” lyder det fra selskabet.

Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning

Corona-krisen har sat skub i 5G-udrulningen, skriver Børsen.

Krisen har gjort det helt klart, at der er et stort behov for solide netværk, og den har fået både Kina og forskellige kapitalforvaltere til at skrue op for investeringerne i 5G, skriver avisen.

Eksempelvis åbner 5G for massiv brug af robotter, selvkørende biler, telemedicin og lignende.

“Pandemien har understreget behovet for endnu større innovation af global mobilitet og transportløsninger for at minimere fremtidige forstyrrelse,” siger George Saffaye, investeringsstrateg i Mellon, til avisen.

Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq

Den mægtige kinesiske søge-kæmpe Baidu overvejer at lade sig afnotere fra den amerikanske Nasdaq-børs og istedet lade sig notere på en børs tættere på Kina.

Ifølge Reuters skyldes overvejelserne et ønske at om at hæve selskabets markedsværdi.

Baidu har været børsnoteret på Nasdaq i en årrække, men er bekymret over de stigende spændinger mellem Kina og USA.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 60 procent siden den topppede i foråret 2018.

Ifølge Reuters har selskabet allerede drøftet muligheder med Hong Kong Exchanges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere