Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing her fra Computerworld.
I dagens overflyvning af it-nyheder skal vi se på trafik-appen Hopper, som tele-rigmanden Frank Rasmussen nu er blevet eneejer af.
Derudover skal vi forbi Apple, der har sat dato for den årlige udviklerkonference, som skal foregå virtuelt for første gang.
Rigtig god læselyst.
Frank Rasmussen køber Ib Kunøe ud af trafik-app
Tele-iværksætteren Frank Rasmussen ejer nu 100 procent af aktierne i trafik-appen Hopper. skilles fra partner.
Han har nemlig købt Ib Kunøe ud af selskabet.
Det fremgår af CVR-registret.
Ib Kunøe, der blandt andet er storinvestor i Columbus og Atea, ejede 63,2 procent af selskabet indtil 28. april, hvor aktierne kom udelukkende på Frank Rasmussens hænder.
I foråret 2018 kastede Frank Rasmussen sig over projektet, hvor Ib Kunøe var med som hovedaktionær.
Det kan du læse mere om her: Her er Frank Rasmussens planer for ny storstilet trafik-app med Ib Kunøe: "Det er kun et spørgsmål, om hvor meget det skal koste os, men vi kommer til at vinde"
Apple er klar med dato for udviklerkonference
Apples årlige udviklerkonference, WWDC, vil løbe af stablen 22. juni.
Det offentliggjorde selskabet tirsdag. Konferencen, der i år afholdes udelukkende virtuelt, vil dog begynde omtrent to uger senere, end den normalvis gør.
De to uger giver Apple ekstra tid til at sammensætte den virtuelle konference samtidig med at selskabets udviklere kan færdiggøre versionerne af de nye software-opdateringer hjemmefra.
Det skriver Bloomberg.
Det er på Apples Worldwide Developer Conference (WWDC), at selskabet plejer at løfte sløret for nye, store opdateringer til iPhone, iPad, Mac, Apple TV og Apple Watch.
Konsulenthus har udviklet afstands-app til arbejdspladsen
Konsulenthuset Blue Dock har udviklet en app, der skal gøre det lettere for folk at komme tilbage på arbejdspladsen.
Appen, der hedder My Desk, skal sikre at medarbejdere kan komme på arbejde samtidig med, at alle krav og anbefalinger om fysisk afstand imødekommes.
Det skriver Blue Dock i en pressemeddelelse.
Her kan virksomheder stille det antal arbejdspladser til rådighed, der er muligt, også kan medarbejderne booke en ledig arbejdsplads via appen.
De fleste steder vil lokationen var delt op i forskellige områder, hvor man kan se, hvem der arbejder hvor, og hvor der skulle være ledig plads.
"Netop nu har vi kunder, der gerne vil give deres medarbejdere mulighed for at komme på arbejde samtidig med, at hverken medarbejdere eller samfundet udsættes for fare. Derfor udviklede vi denne løsning, der både sikrer siddepladser, afstand og rengøring, og kan hjælpe virksomheder med en kontrolleret og sikker genåbning,” skriver Henrik Jøhnk Kristensen, medstifter af Blue Dock, i meddelelsen.
Crayon overgår egne forventninger i nyt regnskab
Crayon har netop aflagt regnskab for 2019, og det endte bedre end forventet.
It-rådgivningsselskabet skriver i årsrapporten, at markedspositionen i Danmark blev udvidet og at flere, større kunder kom ombord.
"Vi har bibeholdt en lavt omkostningsniveau, og overordnet er årets resultater tilfredsstillende og bedre end forventet," fremgår det af ledelsesberetningen.
Crayon omsatte for 85,8 millioner kroner i 2019. For 2018 lød tallet på 77 millioner kroner.
Driftsresultatet blev hævet til 23,7 millioner kroner, hvor det året forinden lå på 16,8 millioner kroner.
Crayon Group har hovedkvarter i Oslo, Norge, og har mere end 1.400 ansatte i 45 kontorer over hele verden.
Kunstig intelligens gør danske køer mere klimavenlige
Et nyt forskningsprojekt skal nu gøre danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige.
Projektet, der er søsat af VikingGenetics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.
Med den information, der tilvejebringes, kan danske landmænd udvælge køer, der er mere ressourceeffektive og klimavenlige.
Det skriver Innovationsfonden, der har investeret 14,8 millioner kroner i projektet i en pressemeddelelse.
"Potentialet i dette projekt er enormt. Vi anvender 3D-kameraer og kunstig intelligens til at identificere køerne, estimere deres vægt og kvantificere, hvor meget de æder. Med disse data er målet at ændre mindsettet omkring, hvordan man passer køerne i en moderne kvægproduktion," siger Jan Lassen, Senior Research Manager hos VikingGenetics, ifølge meddelelsen.