Artikel top billede

Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv (tv.) og Mikael Munck, direktør og stifter af 2021.AI. (Foto: Pr-foto)

2021.AI i nyt samarbejde med en af Danmarks største pensionsselskaber

Danske 2021.AI har netop indgået et samarbejde med pensionsselskabet Velliv, der skal sikre en overholdelse af EU's retningslinjer for kunstig intelligens.

Danske 2021.AI er gået sammen med pensionsselskabet Velliv i et nyt samarbejde.

Pensionskassen vil nu, som en af de første organisationer i EU, implementere unionens 'Ethical Guidelines for Trustworthy AI' på 2021.AI's Grace-platform.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I februar 2020 lancerede EU retningslinjer for både data og kunstig intelligens. Her var formålet at sikre forbrugerrettigheder og en ansvarlig behandling af forbrugerdata nu og i fremtiden.

Læs også: Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Herefter har 2021.AI standardiseret de processer og arbejdsgange på tværs af databehandling og udviklingen af AI-modeller for at sikre transparens, sporbarhed og revisionsspor, skriver selskabet.

"Vi har med Grace platformen fået et forspring med hensyn til de tanker som EU har fremsat omkring borgernes tiltro til virksomhedernes brug af AI. Således kan vi sikre fuld sporbarhed og dokumentation i forhold til EU’s nye guidelines for, hvem der arbejder med data, hvad der arbejdes med, og ikke mindst hvem der er ansvarlig for arbejdet," skriver Mikael Munck, administrerende direktør og stifter af 2021.AI, i meddelelsen.

Tæt samarbejde med EU

Velliv har i flere år anvendt robotter til at styrke kundeservicesen. Her vil implementeringen af kunstig intelligens være en naturlig forlængelse, fremgår det.

"Vi ligger inde med følsomme data, som vi skal sikre for vores kunder. Den udfordring har EU's data- og AI guidelines, og 2021.AI løst for os, hvilket nu give os det helt rigtige afsæt til at sætte fart på udviklingen af AI for blandt andet at sikre vores kunder en bedre og mere målrettet service uden at vi er på kompromis med sikkerhed og etik," skriver Christine Hunderup, digital udviklingsdirektør i Velliv.

2021.AI skriver, at selskabet er den eneste danske virksomhed, der har arbejdet sammen med EU omkring udformning af EU's dataetiske retningslinjer.

Mikael Munck oplyser i pressemeddelelsen, at 2021.AI's samarbejde med EU's High-Level Expert Group for AI fortsætter fra maj, hvor EU ønsker at blive endnu mere konkrete i forhold til retningslinjerne og implementeringen af dem.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere