Få it-projekter giver vækst på bundlinjen

De færreste virksomheder får kontant udbytte af at investere i it, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Det er samtidig sjældent, at it-investeringerne frigør ressourcer til eksempelvis øget produktudvikling, viser tallene.

Selv om øget indtjening ofte er en del af målsætningen, når virksomheder starter it-projekter, så er det færre end hver fjerde, der kan aflæse resultatet på bundlinjen bagefter.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, som har kortlagt vilkårene for brug af it i serviceerhvervene.

Samtidig får kun en lille andel af virksomhederne yderligere luft til at koncentrere sig om deres kerneområder og eksempelvis udvikle nye produkter at tjene penge på.

Kun syv procent af virksomhederne i undersøgelsen har været i stand til at øge produktudviklingen i forbindelse med it-omlægninger ? til gengæld har en større andel af netop disse virksomheder så været i stand til at tjene flere penge i forbindelse med projekterne, nemlig 62 procent.

For de fleste giver it-projekterne først og fremmest anledning til omlagte og forenklede arbejdsgange. Men kun 11 procent mener, at der dermed er frigjort markant flere ressourcer i virksomheden, mens 30 procent i nogen grad har oplevet denne effekt.

I undersøgelsen påpeges det, at de konkrete resultater af et it-projekt ikke altid er synlig ? nogle gange, fordi det simpelthen er for tidligt at måle et afkast, andre gange, at omlægningerne simpelthen er nødvendige af konkurrencehensyn.

I nogle tilfælde er it-projektet nødvendigt for at bibeholde den indtjening, man har.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere