Gennembrud for offentlig ESDH-leverandør

Norske Software Innovation har med to nye aftaler fået et gennembrud som leverandør af sags- og dokumenthåndteringssystemer til det offentlige. Storkommunen på Bornholm samt Ribe Kommune vil vælge selskabet frem for CSC og Accenture.

Software Innovation er på vej med to nye aftaler om elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) til det offentlige.

Det er storkommunen på Bornholm samt Ribe Kommune, som er gået i kontraktforhandlinger med den norske softwareudvikler om ESDH-systemet Public 360.

Software Innovation blev tidligere i år valgt sammen med konsortiet Accenture/Traen og CSC som leverandører til en offentlig rammeaftale om et fælles ESDH-system (FESD).

Med de to nye aftaler er Software Innovation endelig ved at bide sig fast på FESD-markedet, hvor Accenture/Traen ellers har taget teten.

Software Innovation fik først sent godkendt sin kontrakt til FESD, og det kan have spillet ind på forløbet.

Konkurrent i teten

De øvrige såkaldte særtog - offentlige institutioner som skulle gå i front med indkøbskurven - har fortrinsvis valgt Accenture/Traen, mens CSC i øjeblikket forhandler om kontrakten på det statslige særtog, der omfatter Videnskabs-, Social- og Miljøministeriet.

Både Bornholm og Ribe har været blandt de såkaldte særtogsdeltagere, som har været med i hele udviklingsarbejdet omkring systemerne.

Det ventes, at de fleste kommuner vil læne sig op af disse rammeaftaler, når de selv skal købe ind - og dermed spare sig for en dyr og besværlig udbudsrunde på egen hånd.

Software Innovation har indtil videre kun haft én kommunal FESD-kunde, nemlig Albertslund. Derudover har også Arbejdsdirektoratet og Danmarks Statistik købt ind hos selskabet.

Med de to nye særtogsaftaler kan koncerndirektør i Software Innovation, Jan Kirkerud, nu håbe på, at andre kommuner vil følge trop.

- Selvfølgelig betyder det noget med referencer, og det er da en stor intern motivationsfaktor, siger han.

Dyr integration på Bornholm

På Bornholm forklarer udviklingsdirektør Lars Dyrby Johansen, at man har vurderet, at Software Innovations system passer bedst til kommunens behov, mens prisforskellen mellem systemerne ? som i øvrigt er helt reguleret via rammeaftalen ? ikke har spillet nogen større rolle.

- Som udgangspunkt er alle systemerne jo godkendt og opfylder nogle minimumsbehov. Vi har så set på de særegne bornholmske kriterier, og det er noget med at understøtte vores visioner omkring blandt andet digital borgerservice, siger Lars Dyrby Johansen.

It-integrationen på klippeøen er blevet en dyr fornøjelse med over 50 millioner kroner i it-udgifter i forbindelse med kommunesammenlægningen, men Lars Dyrby Johansen forventer, at det nye system skal være med til at understøtte den nye regionskommune yderligere.

- Det her projekt startede jo før sammenlægningen, men vi håber, at det vil gøre sammenlægningen endnu bedre og afhjælpe, at vi sidder mere decentralt end før, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere