Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Hackere ændrer strategi for at udnytte corona-situationen: Scanner VPN-forbindelser for sårbarheder

Flere hackere har nu ændret strategi efter at store dele af arbejdsstyrken arbejder hjemmefra. Nu ledes der efter sårbarheder i VPN-forbindelser, så målrettede angreb kan foretages.

Ondsindede hackere har ændret strategi for at udnytte corona-pandemien.

Nu scanner de cyberkriminelle i stigende grad VPN-forbindelser for sårbarheder, så det hjemmearbejdende folk kan angribes.

Det viser en ny fælles publikation, udgivet af britiske National Cyber Security Centre (NCSC), amerikanske US Department of Homeland Security (DHS) og Cybersecurity and infrastructure Agency (CISA).

Antallet af cyberangreb er overordnet det samme som før corona-krisen. Der hvor der store stigning ses, er i antallet af corona-relaterede angreb i form af phising, malware, ransomware og andre svindelkampagner.

Det skriver ZDNet.

"Ondsindede hackere tilpasser deres strategi, så de kan udnytte corona-pandemien. NCSC arbejder døgnet rundt med partnere for at komme med modsvar," lyder det fra Paul Chichester, Director of Operations hos NCSC.

læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Antallet af hackere, der scanner for sårbarheder i hjemmearbejds-værktøjer og software er steget markant siden epidemiens brød ud, lyder en af konklusionerne.

"Mange organisationer har hastigt indsat nye netværk, der inkluderer VPN-forbindelser og andet forbundet til it-infrastrukturen. Ondsindede hackere drager fordel af det store skift til at arbejde hjemme," fremgår det af rapporten.

Du kan se rapporten her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere