Dansk cd-producent solgt til Tyskland

CD Factory er solgt til Europas største producent af digitale medier og vil nu udvide den danske produktion kraftigt. Der lægges nu op til heftig prispres over for den største konkurrent SDC Dandisc, idet CD Factory vil kunne sænke prisen med op til 30 procent under den nye ejer.

Selskabet CD Factory, som lægger indhold på digitale medier, er blevet solgt til tyske Optical Disc Service GmbH, Europas største producent på området, for et ikke oplyst beløb.

CD Factory, som har til huse på Østerbro med 22 ansatte i produktionen, vil blive kraftigt udvidet, lover stifter og direktør Thomas Christian Melskens.

- Vi sender godt nok de store produktioner til Tyskland, men vi vil i stedet få mindre opgaver fra alle de europæiske kontorer sendt hertil, så vi vil se en markant fremgang i produktionen, siger direktøren.

Han hæfter sig ved, at sammenlægningen giver selskabet mulighed for at sænke prisen med 30 procent under det nuværende skandinaviske niveau.

Der er stærk konkurrence på markedet, hvor danske SDC Dandisc er den største hjemlige konkurrent til CD Factory. Dandisc forsøgte for nylig at købe svenske DCM Digital Communications.

Det mislykkedes dog, men Thomas Christian Melskens er ikke i tvivl om, at den aftale vil falde på plads, når svenskerne går med til en mere attraktiv pris. For CD Factory var en aftale med Dandisc aldrig på tale, for man har hele tiden ledt efter en international partner.

- Der sker en enorm konsolidering for tiden, men når vi ser på hele det skandinaviske marked så var det vigtigt for os at have en gigantisk spiller i ryggen, siger han.

ODS er da også i en helt anden størrelsesorden end sit nye danske datterselskab, som bliver videreført under navnet ODS Scandinavia.

Selskabet har 800 medarbejdere og producerer op mod 650 millioner cd-rom og 300 millioner dvd'er om året.

Hos konkurrenten gratulerer man med salget.

- Det er dygtigt gjort af CD Factory at sælge sig selv som salgsenhed og på den måde sikre deres egen fremtidssituation. Behovet for en konsolidering består dog fortsat for at sikre en stærk nordisk aktør, der kan stå imod den øgede konkurrence, siger Jesper Boysen til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere