Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: YouTube sænker videokvaliteten i hele verden / Prosa advarer mod at udlevere teledata / Tech-aktier bragede i vejret

YouTube sænker videokvaliteten i hele verden. Prosa advarer mod at udlevere teledata. Tech-aktier bragede i vejret. SimCorp indfører ansættelsesstop. CBS indfører online-eksamener.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing.

Denne morgen skal vi forbi en række friske it-nyheder fra både ind- og udland. Det er vidt forskellige organisationer og virksomheder, vi skal se på, men fælles for alle historier er, at de på den ene eller anden måde leder tilbage til den globale corona-pandemi.

Du ønskes en rigtig god læselyst her fra hjemmekontoret.

YouTube sænker videokvaliteten i hele verden

Først meddelte YouTube, at streaming-kvaliteten ville sænkes i hele Europa under corona-pandemien.

Men nu gælder det hele verden.

Det skriver Cnet.

Sænkningen af kvaliteten sker for ikke at overbelaste de globale netværk med den øgede internettrafik, der kommer, når store dele af befolkninger er hjemmegående for at undgå corona-smitte.

I løbet af de næste 30 dage vil YouTube således fjerne muligheden for at streame i høj opløsning i hele verden.

YouTube er ejet af Google og har over to milliarder månedlige brugere.

Læs mere her: YouTube sænker video-kvaliteten i hele Europa

Prosa advarer mod at udlevere teledata

Fagforeningen Prosa advarer mod at videregive teledata til Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har haft et ønske om at anvende teledata til at kortlægge borgeres adfærd under coronakrisen.

Men Prosas formand, Niels Berthelsen, håber ikke, at dette kommer til at ske.

Det skriver fagforeningen i en pressemeddelelse.

”Vi skal selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at forhindre coronasmittens spredning. Men vi behøver ikke at tilsidesætte alt for mange af vores grundlæggende rettigheder som borgere i et frit og demokratisk land”, siger Prosa-formanden ifølge pressemeddelelsen.

Niels Bertelsen efterlyser derimod tydeligere retningslinjer for brugen af teledata og afkræver svar på, hvordan Statens Serium Institut har tænkt sig at bruge de data, som efterspørges.

Tech-aktier bragede i vejret

Corona-pandemien har sendt de globale aktiemarkeder ud på nogle gevaldige rutsjeture.

Der har været stejle kurver nedad, men i går tirsdag steg de amerikanske aktiemarkeder usædvanligt meget.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg med 8,1 procent. Her var flere tech-aktier i front.

Microsoft steg i gårsdagens handel med 9,1 procent, Apple med 10 procent, Facebook med 8,7 procent, Google med 7,2 og chipproducenten Nvidia steg med hele 17,2 procent.

Dow Jones-indekset satte en historisk rekord med en stigning på 11,3, hvilket er den største fremgang på en enkelt dag siden 1933.

De store stigninger sker i kølvandet på nogle fejlslagne forsøg på at etablere økonomiske hjælpepakker i USA - men nu bobler optimismen, da der skulle være en gigantisk hjælpepakke på trapperne fra den amerikanske regering.

SimCorp indfører ansættelsesstop

Corona-krisen har fået danske SimCorp til at indføre ansættelsesstop.

Det skriver ITWatch.

"Vi har indført et øjeblikkeligt ansættelsesstop for at begrænse omkostningerne," siger Klaus Holse til ITWatch.

SimCorp afholdte i går tirsdag den årlige generelforsamling for det danske C25-selskab. Det var dog første gang nogensinde, at arrangementet blev afholdt virtuelt og ikke fysisk. Det kan du læse mere om her.

Op til generalforsamlingen meddelte selskabet, at de første to måneder af året er gået efter planen.

Men nu kan SimCorrp meget vel stå overfor en større opbremsning.

“Den seneste eskalering af og usikkerhed på grund af det globale Covid-19-udbrud kan føre til forandringer hos kunderne, hvilket kan få større konsekvenser for SimCorps 2020-resultater,” lyder det fra selskabet i en meddelelse forud for generalforsamlingen.

CBS indfører online-eksamener

Udbredelsen af corona-epidemien har fået Copenhagen Business School (CBS) til at gøre alle eksamener virtuelle resten af semestret.

Det skriver CBS i en pressemeddelelse.

"CBS er godt i gang med at omlægge alle vores undervisnings- og eksamensaktiviteter til online. Vi forventer, at alle studerende kommer til at færdiggøre semesteret som planlagt, bare online", siger Gregor Halff, uddannelsesdekan på CBS.

CBS har omlagt al undervisning til at foregå online - og nu også eksamener. Eksempelvis har universitet produceret flere end 800 undervisningsvideo til de studerede på under en uge.

Forsknings- og Uddannelsesministeriet har givet CBS og de øvrige danske universiteter dispensation til at gennemføre eksamener online til og med juni, fremgår det af meddelelsen.