Artikel top billede

Magasiner: Frit internationalt udsyn fra biblioteket

De danske biblioteker stiller en lang række af de førende internationale magasiner – og enkelte danske – gratis til rådighed online og som download gennem appen RB Digital.

Undertegnede har altid haft en svaghed for at gå på opdagelse i virkeligt velassorterede kiosker med hundredvis af magasiner.

Men dels er det lidt svært for tiden, dels er magasiner temmelig kostbare i Danmark, og navnlig de udenlandske kan være meget længe undervejs – hvis man da overhovedet kan købe dem i Danmark.

Men alt fås som bekendt online, og her er det værd at slå et slag for tjenesten RB Digital, som (vistnok) alle danske biblioteker stiller til rådighed kvit og frit.

Det er gode sager, der stilles til rådighed – blandt andet National Geographic, New Scientist, The Economist, Wired, Esquire, Newsweek, Rolling Stone Magazine og The Atlantic – og mere end 300 andre titler om alt fra sport, hobby og udeliv til erhvervsliv, livsstil, kultur og teknologi.

Her er også enkelte danske titler, blandt andet Alt om Videnskab Historie, In og Spis Bedre m.fl., men vægten er så ganske afgjort på de amerikanske og britiske udgivelser.

Gå ind via biblioteket – og hav lidt tålmodighed!

Du finder RB Digital ved at gå ind på det lokale biblioteks hjemmeside, hvor der typisk er en indgang under beskrivelsen af de digitale tjenester (man skal ind og oprette bruger efter anvisning og link på biblioteket og ikke blot starte på rbdigital.com; det er betalingssiden).

Man kan enten læse magasinerne online eller hente app’en RB Digital ned på sin tablet, downloade magasiner og læse dem offline.

Udvalget er – som antydet – enormt, også af kvalitetstitler i den tunge ende.

Eneste virkelige ulempe er, at tjeneste og app kan være en smule ustabil i perioder.

Ligeledes lader brugervenligheden i tilmeldings- og opstartsfasen en del tilbage at ønske. Men lykkes med lidt tålmodighed, og anstrengelserne kan virkelig svare sig.

Men hvis man insisterer på at betale for sine onlinemagasiner – over andet end skattebilletten – er der naturligvis også andre muligheder.

RB Digital har som nævnt ovenfor også en side, hvor man kan abonnere på enkeltmagasiner, ligesom man også kan abonnere på alverdens magasiner via f.eks. Amazon Kindle, ofte til en meget fornuftig pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere