Godmorgen og velkommen til denne uges første morgen-briefing her fra Computerworld.
Denne uge er det erhvervsjournalist Rasmus Ferdinand, der kuraterer mixet af morgennyheder. Og det sker direkte fra hjemmearbejdspladsen på Vesterbro i København.
Vi bevæger os ind i en uge, der formentlig bliver ligeså uforudsigelig som den sidste. Corona-virussen er allestednærværende. Både i dagens morgen-briefing og unægteligt i ugens kommende dækning af it-sektoren.
Rigtig god læselyst.
Facebook sænker streaming-kvaliteten i Europa
Først kom Netflix, Youtube, Amazon og Disney med meldinger om, at videokvaliteten ville sænkes på selskabernes streaming-platforme.
Nu melder Facebook sig også på banen. Verdens største sociale medie har nemlig valgt at sænke kvaliteten af video-streaming på Facebook samt Instagram.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Tiltaget sker efter ønske fra EU Kommissionen med kommisær Thierry Breton i spidsen. EU kæmper nemlig for, at det europæiske internet ikke bliver overbelastet disse dage, hvor millioner af europæere arbejder hjemmefra som følge af coronavirussens udbredelse.
Du kan læse mere her.
Danskernes forbrug af FaceTime er fordoblet
Danskernes brug af FaceTime er eksploderet på to uger.
Det skriver teleselskabet 3, hvis nye tal viser, at dataforbruget på videoopkalds-appen er fordoblet under corona-krisen.
Den samme tendens ses også på andre populære apps som Skype og Micrsoft Teams, som også bruges til videoopkald.
”Normalt ser vi løbende en støt stigning i brugen af beskedtjenester og sociale medier, men det er helt usædvanligt, at lige netop videoopkald stiger så voldsomt," siger David Elsass, direktør for 3's privatmarked.
"Det vidner om, at almindelige telefonopkald, beskeder og Instagram-opdatering ikke kan dække vores sociale behov i længden. Lige nu har mange brug for at kunne holde nær kontakt med venner og familie, og der har det bare en særlig betydning at kunne se hinanden i øjnene.”
3 beretter også om, at Netflix er steget med knap 20 procent, børnenes favorit-app TikTok med 25 procent og mail-appen Outlook med 25 procent.
AWS poster 20 millioner dollar i kampen mod covid-19
Amazon Web Services (AWS) er klar en 20 millioner dollar til at bekæmpe corona-virussen.
Beløbet, der svarer til 140 millioner kroner er øremærket til de kunder, som arbejder med diagnostiske løsninger. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
AWS lancerer programmet under navnet Diagnostic Development Initiative, der skal støtte kunder, der arbejder på at udvikle bedre og mere præcis diagnostiske løsninger, med økonomisk støtte til forskning, innovation og udvikling.
"Målet er at fremskynde vores kollektive forståelse og påvisning af covid-19 og andre innovative diagnostiske løsninger for at afbøde fremtidige infektionssygdomsudbrud," skriver selskabet.
Finansiering vil blive ydet gennem en kombination af kreditter til AWS services og teknisk support til at hjælpe kunderne med at udnytte skyens fulde potentiale til at tackle denne udfordring, fremgår det.
Nordiske startups hårdt ramt af corona-krisen
Startups fra de nordiske lande bliver ramt hårdt af skælvene fra corona-krisen.
En ny undersøgelse, foretaget af The Hub, viser, at 73 procent af de adspurgte startups på tværs af Danmark, Finland, Norge og Sverige allerede mærker effekten eller forventer at mærke effekten af covid-19.
The Hub er et initiativ, som Danske Bank lancerede i 2015, som er en digital platform for startups i norden.
Undersøgelsen, der blev offentliggjort 18. marts, vil løbende opdateres, når flere svar kommer ind, fremgår det. Den er foretaget for at kortlægge de udfrodringer, som startup-selskaber står med som følge af pandemien.
Rundspørgen viser desuden, at 38 procent af selskaberne planlægger fyringer i 2020 som følge af corona-virussen.
Du kan se undersøgelsen her.
Amazon hæver lageransattes løn for overarbejde
Amazon hæver nu lønnen for overarbejde blandt selskabet lageransatte.
Det skriver Reuters.
Det Jeff Bozes-ledede selskab forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel på forskellige vare, der er kommet som følge af coronavirussens udbrud.
Det har nu ført til højere løn for de medarbejdere, der arbejder på amazons lagre og varehuse i USA. Lønnen vil nu fordobles, når antallet af timer overstiger 40 i løbet af en uge. Før blev lønnet gangen med halvanden.
Det er anden gang på samme uge at e-handelsgiganten hæver lønnen for dets medarbejdere. Mandag 9. marts hævede selskabet minimumslønnen fra 15 til 17 dollar i timen.
Det skete samtidig med udmeldingen om, at Amazon ville hyre 100.000 nye medarbejdere i USA til varehuse og til levering.
WMware lancerer nyt partnerprogram
WMware har netop lanceret selskabets nye partnerprogram i Danmark.
Programmet går under navnet WMware Partner Connect. Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at partnerprogrammet er endnu mere forenklet end tidligere og understøtter flere leveringsmetoder, heriblandt on-premise, til cloud og via tjenester.
"VMware Partner Connect giver nyt liv til både vores egen og vores partneres måde at arbejde på. Det hjælper dem med at drive og udvikle kundernes fremgang og digitale transformation," siger Anna-Maria Löweberg, VMware NEMEA Partner Director, ifølge meddelelsen.
Det nye program har tre forskellige niveauer. Partner, Advanced Partnet og Principal Partner, hvor det sidste er det højeste niveau.
I forbindelse med lanceringen har WMware etableret en ny portal, som giver overblik over markedet og mulighed for at følge de aktuelle aktiviteter.