Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Coronavirus rammer Microsofts kerneforretning: Nedjusterer forventninger for Windows-salg

It-giganten Microsoft har erkendt at man ikke når i mål med det nuværende budget for første kvartal. Det skyldes særligt underleverandører fra Kina, der på grund af coronavirussen ikke kan levere produkter til tiden.

De fem største tech-virksomheder har allerede tabt millioner på det amerikanske aktiemarked på grund af den omdiskuterede coronavirus officielt kendt som COVID-19.

Nu tager Microsoft endnu et dyk efter, at selskabet har annonceret man ikke når i mål med forventningerne til tredje kvartal.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

"Selvom vi ser en stor efterspørgsel efter Windows på linje med vores forventninger, så er vores forsyningskæde længere tid om at vende tilbage til normal drift end vi forventede," lyder det fra Microsoft i en meddelelse.

Læs også: Coronavirus kan få store konsekvenser for Apple: Sådan kan virussen ende med at forsinke den næste iPhone

Det er fortsat usikkert præcist, hvor hårdt Microsoft forventer, at situationen kommer til at ramme selskabet.

Problemerne fra virussmitten har særligt ramt Surface-salget og Microsofts kerneforretning Windows OEM, der sælger licenser til det populære styresystem, og som udgør 40 procent af Windows samlede omsætning.

I sidste uge meddelte både Apple og HP, at salget i de to virksomheder heller ikke går som forventet som en direkte konsekvens af spredningen fra Coronavirus.

Rammer også danske selskaber

Herhjemme er flere danske selskaber også taget en række forholdsregler i forbindelse med coronavirussen.

Læs mere her: Frygt for corona-smitte får TDC til at hjemsende ti medarbejdere

Seneste har TDC sendte ti medarbejdere hjem i to uger, fordi de har været i kontakt med personer, som muligvis er smittet med coronavirus.

Milliardselskabet Tradeshift lukkede i starten af februar også sin kinesiske afdeling, fordi området var ramt af virussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere