Rekordordre på IP-telefoni til Kirk Telecom

Den succesrige Horsens-virksomhed Kirk Telecom har indgået et nyt samarbejde med tyske Swyx Solutions, som skal sikre stor vækst inden for trådløs IP-telefoni. Det tyske selskab leverer digitale omstillingsanlæg og har i forbindelse med aftalen lagt den største ordre nogensinde hos Kirk Telecom.

Et nyt partnerskab med tyske Swyx Solutions skal sikre vækst i IP-telefoni for Horsens-virksomheden Kirk Telecom.

Kirk Telecom udvikler og producerer trådløse telefoner, og omkring 90 procent af selskabets omsætning kommer i dag fra telefoner baseret på analoge systemer.

Det vil virksomheden dog gerne ændre i retningen af IP-telefoni, og her er partnerskabet med tyske Swyx Solutions en vigtig brik i strategien.

Den tyske virksomhed er nemlig en af verdens største producenter af softwarebaserede omstillingsanlæg med 550 forhandlere fordelt ud over hele verden.

- Vi producerer ikke selv omstillingsanlæg, og hver gang vi sælger noget, er det som en tillægstjeneste. Så vi er afhængige af, at der et omstillingsanlæg, for at vi kan fungere, siger salgschef Mikael Andersen.

Tysk rekordordre

Han oplyser, at Swyx Solutions i forbindelse med aftalen har lagt den største ordre nogensinde hos Kirk Telecom.

- Ved at indgå partnerskab med Kirk Telecom er vi i stand til at udstyre vores kunder med en komplet IP-løsning og dermed imødekomme alle deres telefonibehov, udtaler Ralf Ebbinghaus, administrerende direktør i Swyx Solutions.

Blandt forhandlerne af det tyske selskabs produkt er Deutsche Telekom, hvor Kirk Telecom også håber at komme ind med sine trådløse telefoner.

Aftalen markerer samtidig første gang, at Kirk Telecoms trådløse telefoner kan leveres som en ren IP-telefoniløsning ud fra åbne standarder.

Horsens-selskabet har allerede en aftale om IP-telefoni med Cisco, men her bruges Ciscos egne lukkede standarder.

I aftalen med Swyx Solutions bruges i stedet den internationale standard H.323, som er en udbredt standard til at sende og modtage data og video over nettet.

Bruger prøvet teknologi

Selvom der er tale om IP-telefoni, bruger Kirk Telecom den afprøvede teknologi DECT til at sende signaler fra de trådløse telefoner hen til en basestation, som så sender signalet videre som IP-telefoni.

DECT er samme teknologi, som i dag bruges i de fleste trådløse telefoner i både virksomheder og private hjem.

Kirk Telecom mener på den måde at kunne levere bedre sikkerhed og batteritid, hvor de rendyrkede trådløse IP-telefoner halter en smule bagefter.

Aftalen med Swyx Solutions er rettet mod mindre og mellemstore virksomheder, fordi der er et maksimum for 12 trådløse håndsæt på netværket.

- Vi åbner en helt ny salgskanal, hvor vi før traditionelt har kørt gennem TDC og tilsvarende afsætningskanaler, siger Mikael Andersen.

Efterspørgsel går på IP-telefoni

Det passer ifølge ham fint med, at beslutningstagerne i organisationerne ændrer sig fra at være økonomichefen til at være it-chefen, når der købes telefonudstyr.

- De fleste af vores efterspørgsler går på IP-telefoni, så vi kan virkelig mærke, at der er ved at komme gang i det marked. Det betyder, at vi skal tale et andet sprog, når vi er ude at sælge igennem de kanaler, fortæller Mikael Andersen.

Kirk Telecom kan også levere trådløs telefoni med op til 700 brugere, men så skal salget forbi nogle af selskabets traditionelle partnere, fordi det kræver en mere avanceret opsætning.

Horsens-selskabet gik frem seneste regnskabsår - der sluttede ved udgangen af april - hvor det blev til et overskud på 18 millioner kroner ud af en omsætning på 193 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere